Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şubesi, hizmetli personelin sıkıntılarını dile getirdi

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, Sağlık Bakanlığı'nda görevli hizmetli personelin yüzünün gülmediğini savundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nın görevde yükselme sınavını 1 Eylül'de yaptığını belirten İrfan Tokur, 23 bin hizmetliden en fazla 2 bininin yıllardır beklediği kadroya kavuşabileceğini kaydetti. İrfan Tokur, geriye kalan 21 bin hizmetlinin kadro konusunda yüzlerinin yine gülmeyeceğini ifade ederek, "Hak ettikleri ve fiilen yürüttükleri memurluğun kadrosuna yine kavuşamayacaklar. Sağlık Bakanlığı'na bağlı bütün kurumlarda dahil olmak üzere kamuda temizlik gibi hizmetlerin tamamı dışarıdan hizmet alımı yolu ile şirket personeli eli ile yürütülüyor. Hizmetli kadrosundaki kamu çalışanlarına fiilen memurluk yaptırılıyor. Fakat iş görevlerini yaptıkları, sorumluluklarını aldıkları kadroyu istediklerinde ise Sağlık Bakanlığı sırt çeviriyor. Arada bir yaptığı görevde yükselme sınavı ile durumu geçiştiriyor.

Hizmetli kadrosunda görev yapan kamu çalışanları arasında üniversite mezunlarının bile azımsanmayacak oranda olduğu düşünülürse gördükleri eğitim ve yaptıkları işin karşılığı memur kadrosu analarının ak sütü kadar helaldir. Bu haktan onları mahrum etmek ise vebaldir.

Hizmetliler artık 'yüzümüz gülsün, yıllardır görevini yaptığımız kadromuzun sahibi olalım' diyorlar. Türk Sağlık-Sen olarak biz onların haklı taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz. Bu sorunu duymayan kulaklara duyurmaya, görmeyen gözler gördürmeye çalışacağız. Bu ayıbı mücadele ile mutlaka ortadan kaldıracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber