Sağlıkçılar hak ettikleri değerin verilmesini istiyor

Sağlık-Sen Bursa Şubesi, her ay düzenlediği İl Divan Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Dünya'da yaşanan olaylara değindikten sonra sağlık alanındaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sağlık kurumlarında personel yetersizliğinin neticesi olarak sağlık kurumlarında ağır iş şartlarının had safhaya çıktığını vurgulayan Yünkül, "Bu şartların en çok yaşandığı kurumların başında ise Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bursa Devlet Hastanesi gelmektedir. Bu hastanelerimizde görevli özellikle ebe ve hemşire arkadaşlarımız artık insanlık dışı bir ortama sürüklenmeye başladı. Her ay 60-70 saat fazla mesai yapan bu arkadaşlarımız aileleri ile görüşmeye, çoluk çocuğuna ve eşine zaman ayırmaya, sosyal hayattan faydalanmaya imkan bulamamakta" dedi.

Yünkül, sağlık alanında yaşanan idareci baskılarına da değinerek, "Bir zamanlar huzurlu çalışma ortamlarıyla konuşulan Bursa'daki sağlık kurumlarımız maalesef son dönemde hep huzursuzluklarla anılır oldu. Hemen her gün sağlık çalışanları kendilerine idareciler tarafından uygulanan psikolojik baskı ve şiddeti anlatmak üzere sendikamıza geliyorlar. Sağlık kurumlarını yöneten bazı idarecilerin sağlık çalışanlarını ikinci sınıf insan yerine koyup her türlü psikolojik baskıyı uygulamasına anlam veremiyoruz. Sağlıkta dönüşümün mihenk noktası ve taşıyıcısı olan personelimizin bir yandan ağır iş yükü altında ezilirken bir yandan da anlayışsız idarecilerin elinde heba edilmesine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Sağlıkta dönüşüm programının önemli adımlarından biri olan Kamu Hastaneler Birliği sürecinin de Bursa'da çok yakında başlayacağını söyleyen Yünkül, "Büyük bir sır olarak saklanılan hastaneler birliği genel sekreteri atamaları çok yakında gerçekleşecek. Kanun hükmünde kararnamenin çıktığı günden bugüne kadar geçen yaklaşık bir yıllık süre içerisinde sağlık çalışanları genel sekreterin kim olacağı konusundaki dedikodularla uğraştı. Buda sağlık alanında ciddi bir performans kaybına neden oldu. Sağlık camiası artık devlet sırrı gibi saklanan genel sekreterlerin kim olacağının açıklanmasını ve bir an önce yeni yapılanmanın tamamlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İl divan kurulu toplantısı kurum temsilcilerinin görüşlerini sunmaları ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber