Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri darp edilen personeli ziyaret etti

Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serdar Değirmenci, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Semih Yıldırım ve İl Sağlık Müdürlüğü Avukatı Sebila Karabulut 15 Eylül gecesi Serdivan İlçesinde saldırıya maruz kalan 112 acil ekibini ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serdar Değirmenci, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Semih Yıldırım ve İl Sağlık Müdürlüğü Avukatı Sebila Karabulut 15 Eylül gecesi Serdivan İlçesinde saldırıya maruz kalan 112 acil ekibini ziyaret etti. Personele geçmiş olsun dileklerini ileten Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olayın takipçisi olacaklarını belirttiler.

Sakarya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serdar Değirmenci, "Kurum olarak bu kabullenilemez olayın ısrarla sonuna kadar takipçisi olacağız. Çalışan personelimiz asla yalnız değildir. Yargıya intikal devamında her türlü hukuki yardımın kendilerine ve bu tür olaylara maruz kalan ve kalacak olan tüm Sağlık Personeline yapılacaktır" dedi.

Değirmenci, sağlık çalışanlarına vurulmuş her fiskenin kendilerine vurulmuş sayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatları doğrultusunda hukuki tedbirlerin ve gerekli cezaların eksiksiz yerine getirileceğinden emin olunmasını istedi.

OLAY

Serdivan ilçesi İstiklal Mahallesi'nde meydana gelen olayda; O.Ç. karısı D.Ç.'yi darp etti. Eşinin darp etmesi sonucu gözünde morluklar oluşan ve dudakları kanayan kadın, 112 Acil Servisi'ni arayarak yardım istedi. 112 ekipleri eşi tarafından darp edilen kadını ambulansa bindirdiği esnada, eşi O.Ç. 112 ekiplerine engel olmak istedi. Ambulans şoförü Y.D.'ye yumruk atan şahıs, karısına müdahale etmek isteyen sağlık görevlileri K.H. ve A.U.'yu da saldırarak darp etti. O.Ç. tarafından atılan taşlar nedeniyle ambulansın camları ve dikiz aynası da kırılırken, sağlık görevlilerini olay yerine gelen polis ekipleri kurtardı. Eşi tarafından darp edilen kadın ve sağlık görevlileri, başka bir ambulansla hastaneye sevk edildi. Öte yandan, polis tarafından gözaltına alınan O.Ç.'nin 235 promil alkollü olduğu tespit edilirken, saldırıya uğrayan görevliler ise saldırgandan davacı olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber