Toroslar Belediyesi mahalleleri temizliyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geçen yıl başlattığı mahalle bazında genel temizlik çalışmalarına bu yıl da devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, sokaklar baştan aşağı süpürülüyor. Ardından dezenfekte edilen sokakların kaldırım üzerinde bulunan yabani otlar ve özellikle boş arsalarda bulunan moloz yığınları kepçe yardımı ile temizlenerek haşere ve kemirgen canlıların üremeleri engelleniyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu söyledi. Belediye olarak çöp konteynerlerinin temizliği, yıkanması ve sokakların her gün süpürülmesi gibi rutin temizlik hizmetlerinin yanı sıra başlattıkları genel temizlik çalışmaları ile daha temiz bir Toroslar oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Tuna, temizliğin tek taraflı yapılamayacağını vurguladı. Vatandaşlardan bu konuya daha titiz davranmalarını isteyen Tuna, ?Toroslar'ın 33 mahallesi bulunuyor. Bu mahallelerin tamamında geçen yıl başlattığımız bu uygulamayı sürdüreceğiz. Daha temiz ve modern bir Toroslar için halkımızla el ele vereceğiz. Onlardan tek isteğimiz herkes evinin önünü temiz tutsun. Böylelikle hem bize yardımcı olurlar hem de temiz Toroslar hedefimize ulaşmış oluruz. Unutmayalım ki, en iyi temizlik kirletmemektir? dedi.

Tuna, her hafta farklı mahallede devam eden temizlik kampanyası ile mahallerdeki eksiklikleri sokak sokak tespit ettiklerini ve bu eksiklikleri bir program dahilinde çözümlediklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber