Kağıthane Belediyesi, ayda 450 ton ambalaj malzemesini ekonomiye kazandırıyor

Ambalaj atıkların dönüşüme kazandırılması fikrini hayata geçiren Kağıthane Belediyesi, bu sayede ayda 450 ton ambalaj malzemesini ekonomiye kazandırıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kağıthane Belediyesi geri dönüşümün önemini vurgulamak ve bu konuda bilinci artırmak için çevreci kimliği ile bilinen Prof. Dr. Orhan Kural'ı belediyenin Ambalaj Atıkları Toplama Tesisi'nde ağırladı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından karşılanarak kendisine tesisteki çalışmalar hakkında bilgi verilen Kural, tesisi gezdi ve ayrıştırma bandında çalışan işçilerle birlikte bir süre atık ayıkladı.

Tesiste incelemelerde de bulunan Kural, belediyenin bu çalışmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, ?Herkesin dikkatini geri dönüşüme çekmeye çalışıyoruz. İnsanlar çöpe bir şey atmadan önce iyi düşünsünler. Hele yemek, bugün 22 bin kişi açlıktan ölüyor. Yemekleri atmasınlar.? diyerek israf konusunda vatandaşı uyardı. Daha sonra belediye çalışanları ile birlikte mahalle sakinleriyle konuşan Kural, geri dönüşümün önemini anlattı. Kural, Kağıthane Belediyesi'nde bulunan bu tesisin her belediyede bulunması gerektiğini ifade etti.

Proje ile ilgili bigi veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, bu sayede günde 12,5, ayda 450 ton ambalaj malzemesini ekonomiye kazandırdıklarını belirtti. Kılıç, "Her ay 1 gün toplayacağımız çöpleri geri dönüşüm olarak ayırıyoruz. Böylece çöp masrafımızda her ay bir günlük tasarrufumuzla ödenmiş oluyor." diye konuştu. Çevre bilinci konusunda eğitimin önemine de dikkat çeken Kılıç, her yıl 50 bin öğrenciye çevre bilinci dersi verdiklerini, sayıyı bu sene 70 bine çıkaracaklarını kaydetti. Ayrıca kağıttan ağaç üretilmesi için proje başlatacaklarını dile getiren Kılıç, bu sayede geri dönüşümün önemini çocuklara anlatabileceklerini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber