TIR çarpmaları sonucu tahrip olan yaya üst geçidi tamir ediliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Eskişehir Yolu MEV Koleji önündeki kazalar sonucu tahrip olan yaya üst geçidin tamiratına başlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üst geçide 10 gün içinde 3 ayrı TIR çarpması sonucu köprü tahribata uğramış, yaya ve taşıt güvenliği için köprü yol üstünden kaldırılarak yol kenarında tamirat çalışmaları yapılacak ve tekrar yerine konulacak.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yaya ve taşıt trafiğini tehdit eden hasarlı üst geçidin hemen kaldırılarak tamir edilmeye başlandığını, çalışmaların hızla yapılacağını bildirdi. Eskişehir Yolu MEV Koleji önünde bulunan üst geçidin meydana gelen kazalar sonucu tahrip olduğunu hatırlatan Vedat Üçpınar, 3 ayrı TIR kazasında da sürücülerin, trafik kanununun 65/1-G maddesi, yani gabari dışı yük yüklemek maddesi gereğince kusurlu bulunduğunu hatırlattı.

Vedat Üçpınar, köprü yüksekliğinin standartlara uygun olduğunu, köprü yüksekliklerinin 4.5 metre, azami yükleme sınırının ise 4 metre olduğunu kaydetti. Üçpınar, ?Buna karşın bizim hasara uğrayan üst geçidimizin yüksekliği 4.80 metredir.? diye konuştu. Vatandaşların mağdur olmaması için çalışmaların hızla yapıldığını kaydeden Vedat Üçpınar, sürücüleri de aşırı yük yüklememeleri konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber