Konya polisi, ısırık izinden gaspçıları yakaladı

Bugüne kadar pek çok adli vakayı çözen Konya polisi, geçen hafta gece yarısı yeni evli çiftin darp ve gasp edilmesi olayının zanlılarını, 60 iş yeri ve mobese kamera görüntülerinden teşhis edip, kısa sürede yakaladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis tarafından gözaltına alınan şüpheliler, önce suçlamaları kabul etmezken, şüphelilerden A.O. elindeki ısırık iziyle ilgili sorular karşısında suçunu itiraf etti. Olayla ilgili soruşturma sırasında gaspçılardan İ.B.'nin, arkadaşı A.O.'yu aldattığı da belirlendi.

Ersin ve Hatice Çelik çifti, evliliklerinin birinci haftasında Selçuklu ilçesi Peyami Safa Mahallesi'ndeki evlerine dönerken, iki kişinin saldırısına uğradı, darp edildi. Saldırganlar savunmasız haldeki genç kadının kolundaki 7 altın bileziği gasp ederek olay yerinden kaçtı. Genç çift, olaydan sonra yakınları tarafından hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, genç kadının, saldırganlardan birinin elini ısırdığı bilgisi üzerine, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. Çiftin, olay gecesi gezdikleri Alaaddin Bulvarı'ndaki 60 iş yeri ve mobese kamerası kayıtlarını incelemeye alan dedektifler, genç çiftin iki kişi tarafından takip edildiğini belirledi.

Görüntüleri ayrıntılı bir şekilde inceleyen dedektifler, şüphelilerin bindiği motosikletin markasını belirleyip, aynı marka motosiklet sahibi 400 kişiyi tek tek masaya yatırdı. Polis, araştırmanın sonunda şüpheli motosiklet sahibiyle arkadaşını çay bahçesinde yakaladı. Polis, başta suçu kabul etmeyen A.O. ile İ.B.'yi, A.O.'nun elindeki ısırık izini açıklayamaması üzerine gözaltına aldı. Emniyette yapılan sorgularında suçlarını itiraf eden iki zanlıların, gasp ettikleri bileziklerden 4'ünü Ereğli'de kuyumcuya sattıkları belirlendi.

Zanlıların sorgusunda, gasp zanlısı İ.B.'nin, arkadaşı A.O.'yu aldattığı da ortaya çıktı. Polis, bileziklerden birini kaçarken düşüren gasp zanlısı İ.B.'nin, A.O.'ya 4 bilezik çaldıklarını söyleyip ikisini motosikletine sakladığını belirledi. İki bilezik saklandığı yerde ele geçirildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen iki şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Eşiyle birlikte ağır yaralı halde kaldırıldıkları Numune Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edilen Hatice Çelik, yeni evli çiftlerin ziynet eşyaları ile dışarıya çıkmamalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber