300 Erzurumlu ev hanımı, fazla kilolarından kurtulmak için spora başladı

Erzurum'da 'Obezite ile mücadalede ben de varım' projesi kapsamında Erzurum'da 300 ev kadını, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerinde ücretsiz olarak yaptıkları spor sayesinde fazla kilolarından kurtulmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülen proje, sonuç vermeye başladı. Cemal Gürsel, Aziziye, Yakutiye ve Palandöken spor salonlarında ev kadınları haftanın üç günü ücretsiz spor yapmaya başladı. Bayan kondisyoner gözetiminde ve yapılan zayıflama çalışmaları için bayan doktorlar da görevlendirildi. Önceki hafta başlayan ve 200 ev hanımının katıldığı programda üçüncü haftada yüzde 50 artışla, obeziteden kurtulmak isteyen kadın sayısı 300'e ulaştı. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdür Doktor Hakkı Çankaya, Erzurumlu kadınların obezite ile mücadele programına katılımından memnun olduklarını söyledi. Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ile birlikte atlama kulelerinde basın toplantısı düzenleyen Dr. Çankaya, hareketsiz yaşam sonucu oluşan fazla kiloların toplumu özellikle de kadınları tehdit ettiğini ifade etti.

Söz konusu projenin üç ay süreceğini dile getiren Dr. Çankaya, "Yaptığımız araştırmalarda ev hanımlarının fazla kilolu olduğunu tespit ettik. Hanım kardeşlerimizin obezite ile mücadelede kararlı oluşları bizleri sevindirdi." diye konuştu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar ise spor salonlarının Erzurumlu bayanlara sürekli olarak açık bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber