Öğretmenlerden ?yetersizlik' itirafı

Haber Giriş : 09 Eylül 2005 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kente görev yapan öğretmenlere yönelik olarak düzenlediği ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre, İzmir'de görev yapan öğretmenlerin yüzde 90'ı, meslektaşlarını yetersiz buluyor.

Yapılan ankette öğretmenlerin yüzde 60'ının ev, yüzde 65'inin ise arabasının bulunduğu belirlendi. Öğretmenlerin yüzde 5'inin ise hem kendisinin hem de eşinin arabası bulunuyor.

ÖĞRETMENLERİN GELİR SEVİYESİ ORTALAMANIN ÜZERİNDE
İzmir'deki öğretmenlerin yüzde 74'ünün de bilgisayarı var. Ankete katılan öğretmenlerden yüzde 41'i ise geçim sıkıntısı çektiğini bildirdi.

Bu veriler, İzmir'de görev yapan öğretmenlerin gelir seviyesinin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu; yaşam standartlarının da yüksekliğini ortaya koydu.

ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 10.4'Ü KİTAP OKUMUYOR
Yapılan çalışmada öğretmenlerin yüzde 70'inin günlük gazete okuduğu, yüzde 54'ünün ayda en az bir kitap bitirdiği belirlendi. Ancak İzmir'de görev yapan öğretmenlerin yüzde 10.4'ü kitap okumuyor.


AYDOĞAN: KENDİLERİNE TOZ KONDURMUYORLAR
İzmir Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, öğretmenlerin büyük bir kısmının meslektaşlarını öğretmenlik için yetersiz bulduğunu fakat kendilerine toz kondurmadıklarını belirterek, ?Öğretmenlerin yüzde 85'i mesleklerini isteyerek seçtiğini belirtmekte, yüzde 99'u kendini başarılı görüyor ve yüzde 97.2'si kendini zeki olarak nitelendiriyor, yüzde 95'i mesleği kendine uygun buluyor. İlginç olan ise, yüzde 90'ının meslektaşlarını yetersiz bulması. Yani öğretmenler kendini beğeniyor fakat diğer tüm öğretmenleri yetersiz buluyor. Bu ne demek? Kimse kendine toz kondurmuyor fakat, öğretmenlerin gelişen teknoloji ve değişen dünyada kendilerini yeterince geliştiremediklerini, öğrenciler karşısında yetersiz kaldıklarını kabul ediyorlar. Öğretmenlerin yüzde 10.4'ünün hiç kitap okumadığını bu durumu açıkça ortaya koymaktadır? dedi.

ÖĞRETMENLERİN ŞİKAYETLERİ
Öğretmenlerin yakınmaları ise okullardaki yetersizlikler üzerinde yoğunlaşıyor. Öğretmenlerin yüzde 70'i; sınıfların kalabalık olmasından, teknik donanım yetersizliğinden, bahçelerin dar olmasından, laboratuar ve atölye ile spor alanlarının yetersiz olmasından şikayetçi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber