Cinayet davasında 'tik' tespiti

Bursa'da 3 ay önce aynı gazinoda çalıştığı kasiyeri bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen güvenlik görevlisinin yargılanmasına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk kez hakim karşısına çıkan 32 yaşındaki tutuklu sanık H.Ç., kendisinde ?tik' olduğu için sürekli parmaklarını çıtlattığını ve kavganın da bu yüzden başladığını savundu. Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanığın tam teşekküllü bir hastaneye gönderilerek ?tik' rahatsızlığının olup olmadığının tespit edilmesine karar verdi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen H.Ç. ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçen haziran ayında, İnönü Caddesi üzerindeki bir gazinodaki kasiyer Ahmet Bayık'ı bıçaklayarak öldürmekle suçlan ve cinayetten 2 gün önce işbaşı yaptığı öğrenilen evli ve bir çocuk babası H.Ç., kavganın 'tik' yüzünden çıktığını savundu.

Olay günü mesai arkadaşıyla birlikte alkol aldığını belirten tutuklu sanık H.Ç., ?İçkim bittiği için masaya doğru gittim. Ben de tik olduğundan parmaklarımı çıtlatmak için sürekli yaptığım hareketi yaptım. Maktul Ahmet Bayık bana, ?Kabadayı mısın sen? Adam ol' dedi. Ben de kendisine hareketleri sürekli yaptığımı, tikim olduğunu söyleyerek arkadaşlarımın yanına döndüm. Daha sonra tekrar maktulun yanına giderek bana neden hakaret ettiğini sordum. O da bıçağını çıkartarak bacağıma sapladı. Bıçağı üzerime doğru sallarken ben de yerden aldığım sandalyeyle kendimi savunuyordum. İki arkadaşım olayı yatıştırdı. Ben de çıkardığım bıçağı tekrar cebime soktum. Ancak tam ortam sakinleşmişken tekrar bana hakaret edip bağırdı. Ben de kendisine yumruk attım. Elinde bıçak olduğu için ben de cebimdeki bıçağı çıkarıp korkutmak amacıyla bacaklarına doğru salladım. Amacım onu öldürmek değildi? diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktul Ahmet Bayık'ın kızı G.B. (26) ise sanığın gazinodaki bir kadınla ilişkisi olduğunu ve onu korumak amaçlı babasını bıçakladığını ileri sürdü.

Diğer tanıkları dinleyen mahkeme heyeti sanığın tam teşekküllü bir hastaneye gönderilerek hem akıl sağlığının tespitine hem de varsa ?tik' rahatsızlığının hareketlerini etkileyip etkilemediğine bakılmasına karar verdi.

Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber