Karadeniz'in azgın dalgaları Karasu'da kaybolan gençleri bulmayı güçleştiriyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, dün Karadeniz'de kaybolan iki gencin bulunması için denizden ve havadan arama çalışması yapılıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karasu sahilinin Akkum mevkiinde kaybolan Onur Ay (20) ve Semih Uygun'un (17) bulunması için Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı'nda görevli 8 dalgıç, arama çalışmalarını sürdürüyor. Hendek Belediyesi Arama Kurtarma Timi (HAKUT) da arama çalışmalarına katılıyor. Bir paramotorda havadan arama çalışmalarına destek veriyor. 4 metreyi bulan dalgalar, arama çalışmalarını zorlaştırıyor. Ay ve Uygun'un aileleri de arama çalışmalarını sahilden izliyor. Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan ve Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'de kayıp gençlerin aileleriyle görüştü.

Arama çalışmalarını izleyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, denizin dalgalı olması nedeniyle arama çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü söyledi. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci'de kayıp gençlerin bulunması için bütün imkanları seferber ettiklerini kaydederek; "Karasu ve Kandıra'daki balıkçılardan yardım istedik. Sahilde bulunan koyları balıkçılarımızın iyi bildiği için çalışmalarımızı da buralarda sürdüreceğiz. Deniz oldukça dalgalı ve durulması halinde zaten cesetler sahile vuracaktır. Şu anda havadan, karadan ve denizden cesetleri arama çalışmaları devam ediyor" dedi.

Kaybolan Onur Ay'ın babası Nihat Ay da arama çalışmalarının yetersiz olduğunu belirterek; "Türkiye güçlü bir ülkeydi bazende büyük gemiler kaldırıp başka yerlere yardım ediyor. Suriyelileri vatanımıza kabul edip yardım ediyor. Ama şurada iki genç çocuğun cesedini çıkaramıyoruz." ifadesini kullandı.

Hendek ilçesinden kiraladıkları araçla Karasu'ya gelen Onur Ay, Semih Uygun ve Osman Furkan Gerdan, Akkum mevkiinde denize girmiş. Dalgalara kapılan üç gençten Ay ve Uygun kaybolmuştu. Gerdan ise yüzerek kıyıya çıkmayı başarmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber