Amway'den Elazığ'a anaokulu

UNICEF'e yaptıkları bağışları 'Küçük Adımlar' kampanyası adı altında anaokuluna dönüştüren Amway şirketi, Elazığ'da yaptırdığı ana okulunu törenle hizmete açtı. 5 derslikli anaokulunda 200 minik öğrenci eğitim görecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış töreninde Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Elazığ Vali Yardımcısı Altuğ Çağlar, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Çetin, Amway Avrupa Sosyal Sorumluluk Projeleri Müdürü Karin Schmid, Amway Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün ve UNICEF Türkiye İletişim Müdürü Sema Hosta hazır bulundu.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Elazığ'ın eğitim kalitesinin yüksek ve özellikle kız çocuklarının eğitimi konusunda başı çeken bir şehir olduğunu vurguladı. Konaklı, şehre yaptığı katkıdan dolayı Amway'e teşekkür etti. Amway Türkiye Genel Müdürü Tayfun Ergün de yaptığı konuşmada, kurumsal sorumluluğun, kurulduğu 1959 yılından bu yana Amway felsefesinin önemli bir bölümünü oluşturduğunun altını çizerek, bugüne kadar dünyada 9.5 milyon çocuğa ulaşıldığını dile getirdi. Ergün, sağlık, eğitim ve spor konulu projelere 166 milyon dolar yardımda bulunulduğunu ifade etti. Ergün yaptığı konuşmada 'Yaşadığımız topluma katkıda bulunmak' inancıyla Amway Türkiye olarak çocuklara daha iyi bir yaşam sunmak için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bugün de burada Küçük Adımlar Anaokulu ile 200 çocuğumuza daha ulaşmış ve onlara eğitim hayatlarının ilk basamağında bu fırsatı sağlayabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Tayfun Ergün, Amway'in, bugüne kadar Türkiye'deki eğitim projeleri için yaklaşık 2 milyon TL'lik bağış yaparak 2 bin'den fazla çocuğa eğitim desteği sağladığını anlattı. Ergün, şirketin 2008 yılında Gaziantep'te Köksalan İlköğretim Okulu'nun, 2010 yılında da Van'da Atatürk Anaokulu ve Cumhuriyet Anaokulu'nun yapımını gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber