Başkan Kayar: Derneğimizdeki çakma gazileri ayıkladık

Türkiye Kuvay-i Milliye Mücahit ve Gaziler Derneği Antalya Manavgat Şube Başkanı Şaban Kayar, derneklerindeki 'çakma gazi'lerin hepsini ayıkladıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

19 Eylül Gaziler Günü'nde dernek binasında basın açıklaması yapan Kayar, sahte gazilerin insanların duygularını sömürdüğü için gerçek gazilere zarar verdiğini belirtti. Kayar, kendisini Kore gazisi binbaşı olarak tanıtan Gaziantep nüfusuna kayıtlı D.B.'nin dernekleriyle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığını kaydetti.

Kuvay-i Milliye Mücahitleri ve Gazileri Cemiyeti'nin 21 Eylül 1953 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve 27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrası idam edilen merhum Başvekil Adnan Menderes'in oluruyla kurulduğunu hatırlatan Kayar, derneklerine toplamda 96 Kore, Kıbrıs, terör gazisi ve İstiklal Harbi gazi varisinin kayıtlı olduğunu kaydetti. Kayar, "Derneğimiz 59 yıllık bir dernek. Kurucu olurunu da merhum Adnan Menderes vermiş bulunmakta. Maalesef son yıllarda derneğimizin ismi nedeniyle insanlar mesafeli duruyor. Derneğimizin Türkiye genelinde 59 şubesi var. Derneğimizin başındaki Kuvay-i Milliye ismi başka derneklerle çağrışım kurulmasına neden oluyor. Bizim derneğimiz 59 yıllık bir dernek. Derneğimize güvensizlik merhum Menderes'e güvensizlik olur." dedi.

Başkan Kayar, gaziler olarak, Elazığ Kabul Toplama Merkezi'nden Bingöl'de birliklerine teslim olmaya giderken yolda Mehmetçiğe yapılan roketli saldırıyı kınadı. Bu tür saldırıların amacının ülkede kaos ortamı oluşturma ve kardeşi kardeşe düşürme olduğunu vurgulayan Kayar, PKK terör örgütünün polis, Mehmetçik ve masum insanlara yönelik yaptığı her türlü saldırıyı lanetlediklerini kaydetti. Kayar, "Bu tür hain saldırılar hiçbir zaman milli birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Terörün amacı kardeşi kardeşe düşürmek ve ülkede iç savaş çıkarmak. PKK terör örgütünü lanetliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber