Güroymak'ta Şehitler ve Gaziler Günü kutlandı

Bitlis'in Güroymak ilçesinde Şehitler ve Gaziler Günü düzenlenen programla kutlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına Kaymakamlık, Belediye ve Garnizon Komutanlığı tarafından çelenk sunumuyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Adem Toy, ?Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı için canlarını seve seve ortaya koyan ve bu uğurda savaşarak gazilik onuruna erişmiş kahraman gazilerimize, minnet duygularımızı sunmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bugüne kadar ezanın, cefanın, kanın, göz yaşının ve akıl almaz bir fedakarlığın ürünüdür. Bu fedakarlık yarışında aziz şehitlerimizden sonra, ikinci sırayı alan gazilerimiz her türlü övgüye mazhardır. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Gazi demek kahraman demektir. Güzel yurdumuzda kahramanlık destanı çoktur. Bu destanların yazıldığı yer kimi zaman Çanakkale, kimi zaman Sakarya, kimi zaman Tunceli, kimi zaman da Şırnak olmuştur. Ancak kahraman hep birdir. Adı Ali de olsa, Mahir de olsa, Veli de olsa Mehmet'tir. İşte bu, bizim birlik ve beraberliğimizin yegane sembolüdür ve o kadar mutlu ve gururluyum ki bu ülkede her gün atalarına layık olacak binlerce Mehmet dünyaya gelmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Yaşayan gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.? dedi.

Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Adem Toy'un konuşmasının ardından, ilköğretim öğrencisi tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili şiir okunmasıyla program sona erdi. Düzenlenen programa Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Şefik Sadıç, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Adem Toy, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Müjdeci, daire ve kurum amirleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber