'Kore, Türk askerinin kahramanlığının tescili açısından tarihi bir andır'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Türk milletinin dünyanın neresinde olursa olsun bir saldırı ve haksızlığı görmezlikten gelme imkanı bulunmadığını belirterek, "Bizim ecdadımız da böyle, geleceğimiz de böyle. İnşallah önümüzdeki süreçte de dünyada barış ve adaletin sağlanmasında yine bize rol düşecek. Kore, Türk askerinin, Türk insanının kahramanlığının tescil edilmesi açısından tarihi bir andır." dedi.

Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilmesinin yıldönümü olan 19 Eylül Gaziler Günü, Balıkesir'de de çeşitli törenlerle kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde dört Kore gazisine plaket verildi. Vali Turhan, gaziler ve aileleriyle şehit yakınları onuruna yemek verdi. İlk törende Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şube Başkanı Hulusi Karakuz bir konuşma yaptı. Karakuz, gaziliğin Türk-İslâm kültüründe önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Törenin ardından gaziler sırasıyla Vali Turhan, Garnizon ve Okullar Komutanlığı ile Balıkesir Belediyesi'ni ziyaret etti. Etkinlikler kapsamında ayrıca Vali Turhan, Vali Yardımcısı Selda Dural, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, 9. Ana Jet Üs Komutanı ve Garnizon ve Okullar Komutan Vekili Tuğgeneral Haluk Şahar ile diğer protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Turhan, Bingöl'de askeri konvoya roketatarla yapılan terör saldırısında şehit olan 10 asker sebebiyle çok üzgün olduklarını söyledi. Turhan, "Milletimizin, sizlerin, hepimizin başı sağolsun. Şehit ailelelerimize sabır, yaralılarımıza şifa diliyoruz. Karşı taraf kalleş, hain. Devletimiz bunun üstesinden gelir ancak acı büyük. Allah sabır versin." dedi.

Ziyarette dernek üyesi Kore gazileri Mehmet Ataç, Ramazan Akgün, Muharrem Ercan ve Mehmet Yaman'a Vali Turhan, Tuğgeneral Şahar ve Başkan Yardımcısı Özenç tarafından plaket verildi. Vali Ahmet Turhan ve beraberindekiler, daha sonra Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Derneği'ni ziyaret ederek, Başkan Yardımcısı Mehmet Bal ile bir süre görüştüler. Ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği'ne gidilerek, Başkan Haydar Filiz'le bir süre görüşüldü. Ayrıca Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna verilen yemeğe yaklaşık 300 kişi katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber