Şehit Binbaşı Adil Karagöz adına yaptırılan park açıldı

Osmaniye Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile Yeni Mahalle'de yaptırılan Şehit Binbaşı Adil Karagöz Parkı, hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Parkın açılışına Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, gaziler, şehit yakınları, muhtarlar ve mahalle sakinleri de katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara, Türkiye'de son günlerde hiç olmadığı kadar acı olaylar yaşadığını belirtti. Başkan Kara, ?Bu yaşanan olaylara hepimizin bir insan, bir Müslüman, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı, bu ülkenin bir evladı ve bir Türk olarak üzülmememiz mümkün değil. Geçmişte ve dün kaybettiğimiz aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da Cenabı Mevla'dan acil şifalar diliyorum.? dedi.

Osmaniye Belediyesi olarak her mahalleye bir park yapmaya çalıştıklarını kaydeden Kara, ?Bugün açılışını yapacak olduğumuz Şehit Jandarma Binbaşı Adil Karagöz Parkı, Osmaniye Belediyesi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile yapıldı. Parkımıza belediye meclisimizin bütün üyelerinin hepsinin katkısıyla bu isim verilmiştir, tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Parkımızın mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle tüm Gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.? şeklinde konuştu.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ise 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazileri minnet ve şükranla andığını belirtti. Vali Cerrah, ?Gazilerimiz ve şehitlerimiz, her zaman gönlümüzde, onları her zaman minnetle yâd ediyoruz. Çünkü onlar bu vatan için şehit oldular, gazi oldular. Onları unutmamız mümkün değil. Ancak şehit ve gazilerimizin isimlerinin de yaşaması şart. Bu nedenle parkımıza Şehit Jandarma Binbaşı Adil Karagöz Parkı ismini verdiği için belediye başkanımıza ve belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Parkın DOĞAKA ve Osmaniye Belediye işbirliği ile SODES Projesi kapsamında yapıldığını dile getiren Cerrah, ?Benim DOĞAKA başkanlığını yaptığım dönemde, SODES Programı kapsamında ilimizin, ilçelerimizin güzelleştirilmesine katkısı olacak parkların yapılmasına önem verdik. Bu parkların önemi, çocuklarımızın huzur ve güven içinde oyun oynayabilecekleri bir alanın olması ve mahalle sakinlerinin de bu alanlardan faydalanmasıydı. Parkın tüm mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Jandarma Binbaşı Adil Karagöz parkının açılışı protokol üyeleri ve parka ismi verilen şehidin yakınları tarafından yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber