Albay Harmuş'un Suriye'ye teslimiyle ilgili iddianame mahkemede

Suriye'deki iç çatışmalar sırasında Türkiye'ye sığınan Suriye Ordusu kurucusu Albay Hüseyin Mustafa Harmuş ile Binbaşı Mustafa Kassum'u 100 bin dolar karşılığında Suriye askerlerine teslim ettiği iddia edilen zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından haklarında soruşturma izni verilen 13'ü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu 17 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Dava dosyası, görevli 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme 15 gün içinde iddianameyi kabul edip etmeyeceğine karar verecek. 75 sayfadan oluşan iddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde 17 kişi, ?Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etmek, kişiyi hürriyetinden alı koymak' suçlarından 27'şer yıl hapis cezası talebiyle yargılanacak.

Şüphelilere yönelik operasyon 2011 yılında başladı. Geçen yıl ağustos ayında Türkiye'ye sığınıp Hatay Altınözü'ndeki mülteci kampında kalan Suriyeli muhaliflerin komutanı Albay Hüseyin Mustafa Harmuş'un aniden kaybolması ile eşi Gufran Hicazi, Hatay'da ?Kocamı bir Türk Suriye'ye teslim etti? diyerek şikâyette bulundu. Bunun üzerine Özel Yetkili Mahkeme'nin izniyle yürütülen çalışmalarda Albay Harmuş ile Binbaşı Kassum'un kaçırıldığı ve 100 bin dolar karşılığında Suriye askerlerine teslim edildiği gündeme geldi.

Suriyeli muhalif komutanları teslim ettiği öne sürülen ve MİT'te görevli iken başka bir kuruma gönderilen Ö.S., işadamları S.A.K. ve M.A. ile yanlarında çalıştıkları bildirilen Y.N. ve M.N. polis tarafından gözaltına alındı. 5 zanlı 10 Şubat'ta sevk edildikleri Adana Özel Yetkili nöbetçi mahkemece ?Siyasi casusluk ve kişiyi hürriyetinden alıkoymak' iddiasıyla tutuklandı. Soruşturmayı genişleten savcılık, kaçırılma olayı ile irtibatlı oldukları düşünülen MİT'in Hatay ve Adana bölgesindeki 12 mensubu için yeni çıkan yasa gereği Başkanlıktan izin istendi. Başbakan Erdoğan'ın bir süre önce 12 MİT görevlisi için soruşturma izni verdiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber