20 Eylül 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 20 Eylül 2012 09:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı'na katılmak üzere Strasburg'a gidecek.

TBMM gündemi

- CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum saat 11.00'de, CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu saat 11.30'da, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt saat 12.00'de, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural saat 13.00'te, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan saat 13.30'da TBMM'de basın toplantısı düzenleyecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İngiltere'nin başkenti Londra'da Economist dergisinin düzenlediği Hızlı Büyüyen Pazarlar Zirvesi'nin açılışında konuşacak ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ile görüşecek.

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adana'da saat 09.30'da valiliği, saat 10.15'de Ramazanoğlu Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek, saat 10.50'de Çukurova Gönül-Ferhat Baykara İlköğretim Okulu'nun açılışını yapacak. Ulu Camii, Yeni Camii, Yağ Camii ve restore edilecek olan Vakıflar Çarşısı'nda da incelemelerde bulunacak olan Arınç, saat 14.45'de AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışını yapacak, saat 15.45'de Basın Yayın İl Müdürlüğü'nü ve ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret edecek. Arınç, saat 17.30'da 50. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kanada'da Atlantik Konseyi'nde ''Değişen Dünyada Değişen Türkiye'' konulu konferans verecek ve ardından başkent Ottawa'ya geçerek Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ile bir araya gelecek.

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Portekiz'in başkenti Lizbon'da Cumhurbaşkanı Cavaco Silva, Başbakan Passos Coelho, Dışişleri Bakanı Paulo Portas ve AB konularından sorumlu Devlet Sekreteri Morais Leitao ile bir araya gelecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Conrad Otel'de saat 10.00'da ?İhracatta Sürdürülebilir Üretim Ağları? konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Esenler Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda saat 11.00'de ?Geri Dönüşüm Projesi? kapsamında elde edilen 400 bin defteri törenle öğrencilere dağıtacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de saat 09.00'da 1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu'na katılacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 12.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek Burdur Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Düzce ve Kocaeli'de incelemelerde bulunacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 13.00'de Denizli Arkeoloji ve Pamukkale Hieropolis Arkeoloji müzelerinin protokol imza törenine katılacak. Ardından Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Telmessos Antik Tiyatrosu restorasyonunun başlaması dolayısıyla düzenlenen tören ve Fethiye Müzesi protokol imza törenine katılacak olan Günay, Milas'taki Hekatomnos lahdinde incelemelerde bulunacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- SGK Başkanı Fatih Acar, saat 09.15'te ''İstihdam ve Sosyal Güvenlikte Cinsiyet Eşitliği'' konulu çalıştaya katılacak.

- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen ve Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aykut Çınar, saat 11.00'de Ankara Opera binasında basın toplantısı düzenleyecek.

- Türk Eğitim-Sen üyeleri, saat 12.00'de Kalaba Lisesi'nde öğrencilere 200 tane Türk bayrağı ve Arif Nihat Asya'nın ?Bayrak' şiirini dağıtacak.

- Ankara Kadın Platformu üyeleri, saat 13.00'de Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak.

- Halkevci Kadınlar üyeleri, saat 12.30'da Açıkalın İlköğretim Okulu önünde kadın cinayetleriyle ilgili basın açıklaması yapacak.

- DİSK Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Mahmutbey'deki Yurtiçi Kargo Aktarma Merkezi önünde saat 14.00'te ?Örgütsüz lojistik işletmelerinde örgütlenme seferberliği başlatıyoruz? konulu basın açıklaması düzenleyecek.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi'nde saat 21.00'de ?İstanbul'un Şampiyonları Programı Ödül Töreni?ne katılacak.

- Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Talimhane'deki Point Otel'de saat 09.30'da dünyanın farklı ülkelerinden akademisyen, araştırmacı ve uzmanların katılacağı ?Gypsy Lore Society?ye (Uluslararası Roman Topluluğu Yıllık Toplantısı) katılacak.

- Kur'an'ı Anlama Platformu, Süleymaniye'de saat 11.00'de ?Kur'an ve peygamberin hayatı dersi tüm sınıflarda okutulmalıdır? konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- FBM Estetik Dergisi'nin lansmanı, Konak Otel'de saat 11.00'de düzenlenecek basın toplantısı ile gerçekleştirilecek.

- İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Eminönü Mısır Çarşısı'nda saat 11.00'de baharat ve bitkisel ürünler satan aktar, baharatçı ve benzeri işletmeleri denetleyecek.

- Memur-Sen, Kadıköy'deki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde saat 12.00'de CHP Milletvekili Ensar Öğütçü'nün veteriner hekime yönelik saldırısını kınamak için basın açıklaması düzenleyecek.

- Beylikdüzü Belediyesi, Gaziler Haftası kapsamında Yakuplu Çorba Evi'nde saat 13.30'da Beylikdüzü'nde oturan gazilere çorba ikram edecek ve ardından World Point Binicilik ve Gençlik Spor Kulübü'nde saat 14.00'te 6'şarlı gruplar halinde at binme etkinliği düzenleyecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

-----------------------------

- OPET Genel Müdürü Cüneyt Ağca, Maslak Venue Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nde saat 18.00'de ünlü sanatçı Ajda Pekkan ile birlikte OPEDO'nun tanıtımı amacıyla basın toplantısı düzenleyecek.

- 25. Yapı Fuarı, saat 11.00'de ATO Cogressium Kongre ve Sergi Sarayı'nda açılacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Marsilya ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak. Maç saat 20.00'de başlayacak.

- Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Gaziantepspor'la oynayacağı maçın hazırlıklarını saat 11.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek.

- Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

- TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü tarafından düzenlenen Tansev Mıhçıoğlu Basketbol Turnuvası başlıyor. Turnuvanın ilk gününde saat 17.00'de KK Buducnost Volı-TED Ankara Kolejliler ile saat 19.00'da Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka maçları yapılacak.


Anayasa Mahkemesi, 4+4+4'ün iptaliyle ilgili davayı görüşecek.

GATA ve adli tıptaki şehitlerle ilgili gelişmeler izlenecek.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Adana'da Valiliği ve Ramazanoğlu Kültür Merkezi'ni ziyaret edecek, merkez ve Ceyhan ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan iki okulan açılışını yapacak. AK Parti Çukurova İlçe Başkanlığı binasının açılışına katılacak olan Arınç, daha sonra Basın Yayın İl Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret edecek, 50. il danışma meclisi toplantısına katılacak. (09.30 - 17.30)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK'nın düzenlediği ?İstihdam ve Sosyal Güvenlikte Cinsiyet Eşitliği' paneline katılacak. (09.15)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AKM'de Burdur Tanıtım Günleri'nin açılışına katılacak. (12.00)

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Esenler Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda, Çöpten Geri Dönüşüm Projesi kapsamında üretilen defterlerin dağıtım törenine katılacak. (11.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de, 1. Uluslararası Anadolu Şeker Pancarı Sempozyumu'na katılacak. (09.00)

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Kocaeli'nde valilik, il jandarma komutanlığı, emniyet müdürlüğü, AK Parti il başkanlığı ve il afet koordinasyon merkezini ziyaret edecek, valilik hizmet binası inşaat sahasını gezecek. (14.00-19.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Denizli Arkeoloji ve Pamukkale Hieropolis Arkeoloji müzelerinin protokol imza törenine katılacak. Fethiye'deki Telmessos Antik Tiyatrosu restorasyonunun başlaması dolayısıyla düzenlenen törenle Fethiye Müzesi protokol imza törenine katılacak Günay, Milas'taki Hekatomnos lahdinde incelemelerde bulunacak. (13.00-18.00)

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre, kazalardaki ölüm riski yaz aylarında kışa göre yüzde 92 daha fazla (Özel)

Bingöl-Muş kara yolundaki terörist saldırısında şehit olan topçu er Anıl Eruluç (22), memleketi Manisa'nın Salihli ilçesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Tesisleri'nde, İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek. (10.30)

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Meksika'nın bağımsızlığının 200.yılı ve Meksika Devriminin yıldönümü münasebetiyle Meksika Büyükelçisi Jaime Goncia Amaral'ın katılımı ile Meksikalı Devrimci Emiliano Zapata büstünün açılış törenine katılacak. (11.30)

Bursa'da Hüseyin Üzmez'in yargılanmasına devam edilecek

Suriye sınırındaki ve Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le ortak düzenlediği iş forumunda Sberbank'ın yüzde 7,58 hissesinin 5,2 milyar dolara satılmasını çok büyük bir başarı olarak değerlendirdi.

Genç girişimci Eda Şahin, İstanbul kumpirini ABD'ye taşıdı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe-Marsilya ile karşılaşacak (20.00)

Londra Olimpiyatları'nda atletizmde altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Kadın Girişimler Derneği'nin İstanbul'daki toplantısına katılacak. (11.00)

İstanbul'un Şampiyonları Organizasyonu ödül töreni düzenlenecek (20.30)

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Mudanya'da 600 öğrenciye kırtasiye malzemesi dağıtım törenine katılacak.

Bursaspor, Spor toto Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Elazığspor maçı hazırlıklarını yapacağı idmanla sürdürecek. (18.00)

Takımların hafta sonuna yönelik çalışmaları takip ediliyor

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber