Diyarbakır'da tüplü bomba bulundu

Diyarbakır-Mardin kara yolunun onuncu kilometresinde, tüp kullanılarak yapılmış bomba bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir kilometre kablo döşenmiş kabloyla bulunan bomba, imha edilmek üzere başka bir yere götürüldü.

Diyarbakır-Mardin kara yolu Çarıklı Mahallesi'ndeki köprü altından yüksek tepeye kablo döşendiğini gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, Mardin-Diyarbakır kara yolunu trafiğe kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı. Olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanlarının yaptığı çalışmada, köprünün altına tüp kullanılarak yapılmış tahrip gücü yüksek bir bomba bulundu. Bomba, uzmanlarca bulunduğu yerden çıkartılarak imha edilmek üzere başka bir yere taşındı.

Bombayı patlatmak için döşenen kabloyu takip eden güvenlik güçleri, kablonun diğer ucunun da toprağa gömüldüğünü tespit etti. Emniyet güçleri, kablonun kumanda olabileceği ucunda da çalışma yapıyor. Polis, patlayıcı yerleştirilmiş köprünün, uçakların iniş kalkış noktasına yakın yerde bulunması nedeniyle uçak seferlerinin durdurulması konusunda kuleyi de uyardı. Bombanın köprü altından çıkartılmasından sonra 4 saat trafiğe kapatılan yol yeniden açıldı.

BOMBA YÜKLÜ KAMYON İHBARI POLİSİ ALARMA GEÇİRDİ

Diyarbakır'da mutfak tüpü kullanılarak yapılan bombanın bulunmasının hemen ardından yapılan bir ihbar polisi alarma geçirdi. Bomba yüklü bir aracın Diyarbakır Valiliği'ne doğru gittiği yönünde ihbar alan Diyarbakır polisi alarma geçti. Polis, Diyarbakır Karpuz Festivali nedeniyle gençlerin karpuz koşusu yaptığı valilik çevresinde olağan güvenlik önlemi aldı. Valiliğe giden yolları trafiğe kapatan polis, şüpheli araç üzerinde çalışma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber