Vali Aydın: Siirt, SODES projeleri ile çok ilerlemeler kaydetti

Siirt Valisi Ahmet Aydın, Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri ile Siirt'in çok iyi ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Aydın, Polis Evi'nde düzenlediği basın toplantısında değişik konular hakkında bilgi verdi. Yarın başlayacak olan Tillo Bilim Şenliği ile Siirt'i tanıtmaya çalışacaklarını belirten Vali Aydın, ?Gelecek yıl bu şenliği uluslararası düzeyde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 2008 yılında uygulamaya konulan SODES projeleri ile yerel dinamikler harekete geçirilerek, istihdam edilebilirliğin artırılması, sosyal içermenin sağlanması ile kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin desteklenmesi öngörülmektedir. İlimizde SODES ile eğitimden sağlığa, tarımdan spora, kültürden turizme kadar birçok alanda önemli projeyi kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçiriyoruz. Örneğin SODES kapsamında uyguladığımız eğitim projeleri sayesinde Siirt, büyük bir başarı yakalayarak, 2011-2012 eğitim-öğretim döneminde Güneydoğu'da 1. Türkçe-Sosyal puan türünde Türkiye de 9'uncu olmuştur. Dört yıldan beri uygulanan eğitim projelerinin yansıması olarak bu yıl Siirtimiz KPSS Genel Kültür alanında Türkiye birincisi olmuştur. Bu örnekler, SODES'in ilimize olan katkısını açıkça ortaya koymaktadır." dedi.

Vali Aydın, Kalkınma Bakanlığı tarafından, 13-15 Eylül tarihleri arasında Malatya'da düzenlenen 2. SODES İyi Örnekler Konferansı ve Fuarı'nda ilin 'En İyi Stant' ödülü aldığını ifade etti. Aydın, şöyle eddi: "Bununla beraber, yarışma alanları içerisinde 'En Büyük Değişim' alanında il merkezinden yarışmaya sunduğumuz 'El Ele Eğitime 2' projesi ile ilimiz ödüle layık görülmüştür. Bu fuarda Siirt, 30 il arasında birinci olma başarısını göstermiştir. Kalkınma Bakanlığı'na SODES projeleri teklif çağrısı için 60 proje ve 9 milyon 235 bin 86 TL'lik proje ile müracaat ettik. 6 milyon 249 bin 295 TL tutarında 39 projemiz kabul edildi. Bu oranlar, 2011 yılına göre bütçe olarak yüzde 8 ve proje olarak yüzde 14'lük artış demektir. 2012 yılında kabul edilen projelerimizin 11 tanesi STK, 28 tanesi kamu kurum ve kuruluşları tarafından gerçekleşmiştir. 2008-2011 yılları arasında ilimiz 225 projeyi 25 milyon 163 bin 979 TL bütçe ile uygulamıştır.?

Geçen yıl SODES kapsamında yürütülen proje ile Siirt'te 1 milyon kişinin kitap okuduğunu belirten Vali Aydın, bu eğitim yılında hedeflerinin 1.5 milyon olduğunu sözlerine ekledi. Basın mensupları ile iki ayda bir biraya gelmeyi planladıklarını belirten Vali Aydın, Siirt'in logosunun da değiştirileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber