Minibüsler otobüse dönüşüyor

Antalya'daki minibüslerin otobüse dönüştürülmesi çalışmaları başladı. Bu kapsamda ilk olarak 3 otobüs alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnce, minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi kapsamında alınan 3 yeni otobüsten 2'sini basına tanıttı. 12 metre uzunluğunda, klimalı, engellilerin kullanımı için alçak platformlu olan otobüslerde ayrıca ön ve arka yolu gösteren kamera sistemi de bulunuyor.

Antalya'ya kaliteli ulaşım sözü verdiklerini hatırlatan Akaydın, ?Esnaf arkadaşlar birleşti, ?Belediye kırmızı otobüs almasın, esnaf olarak biz yapalım, önümüzü aç' dediler. Biz de belediye olarak esnafın önünü açtık. Şimdilik 3 tane otobüs aldılar. 2'sini burada tanıtıyoruz. 3'üncü otobüs pazartesi günü hizmete giriyor." dedi.

YOĞUN HATLARDA ÇALIŞACAK

Başkan Akaydın, esnafın alacağı otobüslerin yoğun çalışan hatlarda çalışacağını belirterek, ?İlerleyen yıllarda Antalya'nın ihtiyacına göre körüklü otobüsler gelebilir. 5-10 yıl sonra ise muhtemelen büyük şehirlerde elektrikle çalışan otobüsler olacak. Esnaf o zaman benzine, mazota para vermeyecek. Bununla ilgili olarak bizim de çalışmamız var. Amacımız Antalya ulaşım sisteminin kalitesini artırmak.? diye konuştu.

ESNAF 30 OTOBÜS DAHA ALACAK

Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnce ise ?Şu an ulaşım esnafı olarak tek odayız. Alınan kararlarla 823 kişilik bir şirket kurduk. Antalya ulaşımıyla ilgili üniversiteye bir rapor hazırlattık. Çalışma sonucu en az 300 AB plakalı minibüsün trafikten çekilmesine dair bir rapor var elimizde. Bu rapor doğrultusunda yüksek kapasiteli araç almak için bu yola başvurduk. Şirket olarak yıl sonuna kadar 30 otobüs alacağız. Her otobüsün yerine 2 minibüs hatlardan çekilecek. Yıl sonuna kadar 60 minibüs trafikten çekilecek. Böylelikle Antalya trafiği de rahatlayacak. Halkımıza hayırlı olsun.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber