Belediye bira festivalinin iptalini istedi, organizatör firma reddetti

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 21-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenen bira festivalinin (Oktoberfest) son dönemde artan terör olayları ve şehitler nedeniyle iptal edilmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç yılda 2 kişinin ölümüne yol açan etkinliğe sadece tanıtım desteği verdiğini açıklayan CHP'li belediye, ancak organizatör firmanın iptal teklifini reddettiğini bildirdi.

İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve biri Türk diğeri Alman iki kişinin ölümüne yol açan festival, tepkilere rağmen bu yıl da gerçekleştirilecek. Belediyenin tanıtım desteği verdiği organizasyonu Turset'in organize ettiği belirtildi. Etkinliğin bu yıl iptal edilmesi için organizatör firmayla görüştüğünü duyuran Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ?Son dönemde artan terör olayları ve verilen şehitler nedeniyle bu yılki etkinliğin iptali konusunda organizatör Turset firmasıyla görüşmeler yapıldı. Acılı günler geçirdiğimiz bu dönemde bu etkinliğin yapılmaması ricasında bulunduk. Ancak Turset firması, Oktoberfest ile ilgili turizm acenteleriyle bağlantıların çok önceden yapıldığını, etkinliğe 10 binin üzerinde turistin geleceğini belirterek, iptalin mümkün olamayacağını bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bira festivalinin bu yıl yapılmaması konusunda gerekli girişim ve çabayı göstermiştir. Etkinliği gerçekleştiren firma, turizm anlaşmalarını çok önceden yapmış olması ve binlerce turistin mağduriyeti söz konusu olabileceğinden etkinliği iptal edemedi.?

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'la birlikte gelenek haline getirilen festival, Alman kültüründe yer alıyor. Etkinliğin turizme katkı sağladığını savunan belediye, ?Kentimizde Almanları da düşünerek etkinlikler yapılması doğaldır.? şeklinde açıklama yaptı.

Turset firma yetkilileri ise belediyenin iptal talebiyle ilgili herhangi bir bilgilerinin olmadığını iddia etti. Açıklama yapmaktan kaçınan yetkililer, şu anda festivalin yoğunluğundan dolayı konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber