2. Bahar Yaşam Kenti için Bursa Valiliği'nden arazi talebi

TÜGEV Geriatri Sağlık Yatırımları AŞ, Finlandiyalı yatırımcılarla birlikte 65 yaş üstüne hitap edecek şekilde 2. Bahar Yaşam Kenti kurmak için Bursa Valiliği'nden bin 200 dönümlük arazi istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜGEV Geriatri Sağlık Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ender Gelen, Finlandiyalı yatırımcılarla birlikte Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Heykel Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Finans Direktörü Serkan Kaptan da hazır bulundu. TÜGEV Geriatri Sağlık Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ender Gelen, Finlandiyalı yatırımcılarla birlikte Bursa'da 65 yaş üstüne hitap edecek şekilde "2. Bahar Yaşam Kenti" kurulması amacıyla Valilikten destek istedi.

Vali Şahabettin Harput, görüşmenin detaylarını aktardı.

TÜGEV Geriatri Sağlık Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ender Gelen'in sağlık turizmi ve bu kapsamda Geriatri Merkezini Bursa'ya kazandırma yönündeki çabalarını takdirle karşıladıklarını belirten Harput, TÜGEV'in de bu sebeple Bursa'yı tercih ettiklerini anlattı. Avrupa'daki yaşlı nüfusun artması ve bakım maliyetlerinin yükselmesinin Türkiye için yeni fırsatlar doğurduğuna dikkat çeken Harput, ?Ender Gelen ve beraberindekiler bu kapsamda, bizden 10 bin kişilik bir yaşam kenti için kapalı ve açık alanları içine alacak şekilde bin 200 dönümlük bir arazi tahsisi istedi. Ayrıca uluslararası sermayenin Bursa'da kuracakları ?2. Bahar Yaşam Kenti' projesinin hayata geçirilmesi için işbirliği ve ortaklık teklif etti.? şeklinde konuştu.

Proje ile her ülke için ayrı ayrı mimari yapıya sahip binalar inşa edileceğine işaret eden Vali Harput, ?Geriatri merkezinde her 100 kişi için 55 kişilik istihdam ve 10 bin kişilik geriatri merkezi için 150 milyon euroluk yatırım öngörülüyor.? şeklinde konuştu.

2050 YILINDA 2 MİLYAR YAŞLI NÜFUS OLACAK

Vali Şahabettin Harput, dünyada yaşlı nüfusun giderek artığına dikkat çekerek, şunları dile getirdi: "Dünya genelinde sayıları hızla artan yaşlı bir nüfus ile karşı karşıyayız. Batı ülkelerinde yüzde 20-30 oranında olan 65 yaş üstü nüfusun önümüzdeki yıllarda Türkiye, Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkeleri gibi, Türkiye çevresindeki coğrafyada da ortaya çıkacağı aşikardır.? 2050 yılında 2 milyar yaşlı nüfus olacağına dikkat çeken Vali Harput, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının birlikte masa başına oturup gereken tedbirleri alması bir mecburiyettir. Sayıları hızla artan yaşlıların aynı zamanda ciddi bir ekonomik güç olması sebebiyle ürün ve hizmet sunucularının bu grupla tanışması, kendilerini ve ürün hizmetlerini takdim etmeleri de önem arz ediyor.?

Bursa'nın Roma'dan bu tarafa şifalı suları ve Osmanlı'nın ilk hastanesi olan Yıldırım Darüşşifası ile sağlık konusunda hep öncü olduğunun altını çizen Harput, ?Bu yüzden Bursa'nın jeotermal kaynakları, yeni otelleri ve modern sağlık tesisleri ile hem sağlıklı yaşlanma, hem de sağlık turizmi bakımından önemli bir güç olduğuna inanıyoruz.? ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber