Mozambikli Bakan: Türkiye'yi ve insanını ülkemde açılan Türk okuluyla tanıdım

Mozambik Eğitim Bakanı Zaferine Martins, Türkiye'yi ve insanını ülkesine açılan Türk okulu sayesinde tanıdığını söyledi. Bakan Martins, ?Tanıdığım için çok mutluyum.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zaferino Martins ve beraberindeki heyet, Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi(AKDİM)'nin konuğu olarak şehre geldi. Türkiye'deki eğitim sistemi ve çalışmaları hakkında bilgi alan Konuk Bakan Martins ve beraberindekiler Antalya'da okulları, dershaneleri ücretsiz eğitim veren Hamle Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ne ait merkezi gezdi, yetkililerinden bilgi aldı. Mozambik'teki Türk Koleji Müdürü İbrahim Üye'nin de eşlik ettiği heyet ayrıca Perge, Kaleiçi, Üçkapılar, Aspendos, Düden ve Kurşunlu şelaleleri gibi Antalya'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini gezdi.

AKDİM'de derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirilen ve onuruna verilen yemeğe katılan Mozambik Eğitim Bakanı Zaferino Martins, ?Bizim ülkeye Türk okulu açılıncaya kadar Türkiye ve insanı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Bu okul sayesinde Türkiye'yi ve insanını tanıma fırsatı buldum ve tanıdığım için de çok mutluyum. Bu gezi bana ilham verdi ve ülkemde bir Türk okulu açılması için elimden gelen desteği vereceğim.? diye konuştu.

AKDİM Yönetim Kurulu Koordinatörü Tarık Şen de, ?Bakan Bey'i Antalya'da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu programlar bizim için çok önemli, karşılıklı fikir alışverişi oldu.? dedi. Şen, program sonunda konuk bakana ziyareti anısına plaket takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber