Diyarbakırlı öğrenciler Çanakkale'de barış istedi

Diyarbakır'dan Çanakkale'ye gelen öğrenciler, Çanakkale Şehitlik Abidesi'ni gezdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin her yerinden gelip Çanakkale'de şehit olan vatan evlatlarını ziyaret eden öğrenciler, barışı haykırmaya geldiklerini ifade ettiler.

AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları tarafından hayata geçirilen ?Biz Birlikte Türkiye'yiz? projesi çerçevesinde 90 Diyarbakırlı ve 35 İstanbullu öğrenci, uçakla Çanakkale'ye geldi. Kafileye Çanakkale'den de 30 öğrenci katıldı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ziyaret için gelen kafilenin ilk durağı Çanakkale Valiliği oldu. Vali Güngör Azim Tuna, eski Devlet Bakanı ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile öğrencileri, valilik önünde karşıladı. Burada proje hakkında bilgi veren Akşit, Şehitler ve Gaziler Haftası'na isabet eden şu günlerde, çocukları bu anlamlı topraklara getirdiklerini söyledi.

Akşit, ?Tarihleri ile yüzleşsinler, dedeleri ile kucaklaşsınlar ve buraları tanısınlar istedik. Diyarbakır'dan gelen çocuklarımızın yanı sıra kardeş şehir İstanbul'dan gelen çocuklarımız, gençlerimiz var. Çanakkale şehitliklerinde yer alan atalarımız, dedelerimiz, çok anlamlı bir şekilde hayatlarını bu topraklar için vermişler, şehit düşmüşler. Diyarbakır'dan, Hakkari'den, Tunceli'den, İzmir'den, Kars'tan, Türkiye'nin her yerinden gelip canlarını bu vatan için feda eden şehitlerimizi göreceğiz. Onları şükranla anacağız. Bize bu toprakları hediye ettikleri için onları şükranla anacağız, dua edeceğiz. Allah bizi bölmesin, birbirimizden ayırmasın. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz diyoruz. Bu şekilde yola çıktık.? dedi.

Öğrenciler, daha sonra valiliğin ön tarafında, kordon boyundaki Troia Atı önünde fotoğraf çektirerek, halay çekip şarkı söyledi. Kafile, daha sonra savaş alanlarını gezmek ve şehitlikleri ziyaret etmek için Gelibolu Yarımadası'na geçti.

Şehitlik Abidesi önünde toplanan kafile, hatıra fotoğrafı çektirdi. Son olarak şehitlerin mezarını gezen öğrenciler, barış mesajları verdi. Kitaplarda gördükleri ve öğrendikleri şehitlikte duygulandıklarını belirten öğrenciler, Diyarbakır'daki öğrencilere yardım edilmesini istedi. Çatışmaların bitmesini isteyen öğrenciler, barışı haykırmaya geldiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber