Manisa'da okuyan Somalili kız öğrenciler, ülkelerine hemşire olarak dönecek

Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde dört yıl hemşirelik eğitimi alacak öğrenciler, okul bittikten sonra ülkelerine hemşire olarak dönecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye ile Somali'nin yaptığı anlaşma gereği okumak için Manisa'ya gelen 21 Somalili kız öğrenci, Vali Yardımcısı Baha Başçelik'i makamında ziyaret etti. Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde dört yıl hemşirelik eğitimi alacak öğrenciler, okul bittikten sonra ülkelerine hemşire olarak dönecek.

Ziyarette konuşan Vali Yardımcısı Başçelik, okullar açılmadan 139 öğrenci geldiğini ve 21'inin Manisa'ya gönderildiğini söyledi. Öğrencilerin beş ile gönderildiğini belirten Başçelik, Manisa'ya gelenlerin İKMB Kız Teknik ve Meslek Lisesi pansiyonunda kaldığını, okuldan sonra sonra isteyenlerin ülkelerine dönüp hemşirelik yapacağını ifade etti. Her zaman onların yanında olduklarını, maddi ve manevi destek verdiklerini kaydetti.

Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Meryem İlkay Karaman ise Somalili öğrencilerin şehre gelmeden önce Ankara'da yedi ay Türkçe eğitimi aldığını vurguladı. Çok uyumlu çocuklar olduğunu dile getiren Karaman, okul olarak her türlü desteği verdiklerini ve sıkıntı yaşamamaları için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Öğrenciler, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'u da ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber