Adana'nın ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

Adana'dan hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek ilk kafile dualarla uğurlandı. Kafilede 291 hacı adayı 9 din görevlisi bulunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacı adayları için Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenlerinde yakınlarını hacca gönderenler gözyaşlarını tutamadı. Sabah 05.50'de Medine'ye hareket eden birinci kafilenin 3 Kasım günü yurda döneceği bildirildi.

Törene katılan Müftü Arif Gökce, hacı adaylarından dua istedi. ?Yolculuğunuz hayırlara vesile olsun.? diyen Müftü Gökce, ?Peygamber Efendimizin ayak izlerinin bulunduğu topraklara gidiyorsunuz. Mübarek yolculuğunuzda, ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine bol bol dua ediniz. Özellikle ülkemizin birliği, dirliği, huzuru ve başarısı için dualarınızı ihmal etmeyin.? dedi.

Kutsal topraklarda çok kıymetli 40 gün geçireceklerini ve bu sayılı günleri çok iyi değerlendirmelerini isteyen Müftü Gökce, ?Orada vaktinizi dualar ve ibadetlerle geçiriniz. Yolculuğunuzun başından sonuna kadar birbirinize destek olun. Belki de bir kardeşinize yaptığınız yardım, sizi Allah'ın rızasına ulaştıracaktır. Bu yüzden gerek kafile içindeki arkadaşlarınıza karşı, gerekse bulunduğunuz yerdeki insanlara karşı güler yüzlü, mütevazi, yapıcı ve yardımsever olun. Şunu hiçbir zaman unutmayınız ki; oradaki amaçlarınız arasında ibadet etmek, sevap kazanmak ve günahlarınızdan arınmak vardır. Ama en önemlisi, gönül dünyanızı imar etmektir. Sizler manevi anlamda yaraları sarmaya ve gönül dünyanızı yeniden inşa etmeye gidiyorsunuz. Bu da kolay bir iş değildir. Ancak zamanınızı iyi değerlendirerek, Medine'de Resulullaha iltica eder, Mekke'de de Kabetullah'a sığınırsanız gayenize ulaşırsınız. Allah bu yolda işinizi kolaylaştırsın.? diye konuştu.

Hac ve umre gibi ibadetlerin sabır istediğini aktaran Arif Gökce, ?Bu yolculukta sabır, en sadık dostunuz olsun. Bir zerre kadar bile olsa, kul hakkı almamaya dikkat ediniz. Sizler önce Adana'yı sonra Türkiye'yi temsil ediyorsunuz. Bu bilinçle yaptıklarınıza, konuştuklarınıza ve davranışlarınıza dikkat edeceğinizi umuyorum. Allah'ın misafirleri olmak için çıktığınız yolculukta, kimsenin kalbini kırmayınız ve ülkemiz adına bizleri en güzel şekilde temsil ediniz.? ifadelerini kullandı.

Hareket sırasında hacı adayları ve onları uğurlamaya gelen yakınları duygulu anlar yaşadı. 5 yıldır katıldığı kurada bu yıl isminin çıktığını ifade eden Mustafa Gül, kutsal topraklara ayak basacağını düşündükçe çok büyük bir heyecan yaşadığını anlattı. Sabırlı bir bekleyişin ardından eşi Ayşe Gül ile hacca gitmenin nasip olduğunu aktaran Mustafa Gül, ?Allah herkesi nasip etsin. Gitmeden bu kadar heyecanlıyım. Efendimizin huzuruna çıkacak olmanın düşüncesi bile çok güzel.? dedi. İsminin kurada çıktıktan sonra müthiş bir heyecan yaşadığını dile getiren bir başka hacı adayı Süleyman yılmaz ise Hazreti Muhammed (sav)'in yaşadığı yerleri ziyaret edecek olmanın mutluluğunu kalbinde hissettiğini kaydetti. Hacı adayları daha sonra yakınlarıyla vedalaşarak kutsal topraklara gidecekleri uçaklara bindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber