Meslek lisesi mezunlarına laptop ve LCD tamir kursu verilecek

Mersin Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kadri Şaman MTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin ortaklaşa yaptıkları ?Laptop ve LCD Monitör Tamir ve Bakım Elemanı Yetiştirme Projesi' Çukurova Kalkınma Ajansı'nca kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Göçle Gelen Nüfusun Sosyal ve Ekonomik Uyumunun Sağlanması Mali Destek Programları kapsamında kabul edilen proje ile her iki okula bilgisayar ve LCD tamir ve bakım laboratuarı kurulacak ve ilgili öretmenler bu konuda eğitilecek. Eğitilen öğretmenler ise göçle gelen nüfusun yoğun olduğu Alsancak, Demirtaş , Çağdaşkent, Halkkent ve Güneykent semtlerinde ikamet eden mezun öğrencilere ücretsiz laptop ve LCD monitör tamir ve bakım eğitimi verecek.

Kadri Şaman MTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Yılkın, laptop bilgisayarlar ve LCD monitörlerin günlük hayatta vazgeçilmez araçlar olarak kullanıldığını belirtti.

Yaygınlaşan bu cihazların problemleri de beraberinde getirdiğini ifade eden Yılkın, "Bu konuda hizmet veren işyerlerinde çok az sayıda yetişmiş çalışan var. Bu hizmeti firmalar Mersin dışında büyük şehirlerden özellikle İstanbul ve Ankara'dan karşılıyor. Bu proje ile meslek lisesi mezunlarının ülkemizin ve bölgemizin ihtiyacı olan bilgisayar ve LCD tamir hizmetini karşılamak için işgücüne katılımları desteklenecek." şeklinde konuştu.

Her iki okulun öğrencilerinin de göçle gelen nüfusun yoğun olduğu mahallede bulunduğuna işaret eden Yılkın şunları kaydetti: "Bu semtlerdeki aileler dar gelirli ve işsizlerden oluşuyor. Proje ile 100 işsiz kız ve erkeğin iş gücüne katılması sağlanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber