Tokat'ta Ahilik Haftası kutlaması

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından organize edilen ve geleneksel hale gelen 'Ahilik Haftası' coşkuyla kutlandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi bahçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen ve geleneksel hale getirilen kutlamaya Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda davetli topluluğu katıldı.

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan yaptığı konuşmada, Ahiliğin Anadolu'daki esnaf ve sanatkarların oluşturduğu bir örgütlenme olduğunu ifade ederek, "Toplumum sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki hayatını düzenleyen bir kurum olarak varlığını uzun süre devam ettiren Ahi Birlikleri, bir sistem olarak etkilerini günümüzde de hissettirmektedir. Ahi Birlikleri, esnaf ve sanatkarların mesleki faaliyetlerini sürdürebilmeleri, birbirleriyle rekabet edebilmeleri açısından kaliteli, standart ve uygun fiyatlı mal ve hizmet üretebilmeleri için örgütlenip dayanışma sağlamak ihtiyacı sonucu ortaya çıkmıştır." dedi.

Ahilik sisteminin yalnızca Türk insanının değil, bütün dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlak sistemi olduğunu belirten Aydoğan, üretmek ve bu değerleri toplumla paylaşmanın ahilinin en önemli özelliklerinden olduğunun altını çizerek, "Özelikle hak ve gayret duygularına sıkı sıkıya sarılmak yine ahiliğin en önemli ilkelerindedir. Bu ilkelere, bu prensiplere önem vermek gerekir. Ahilik, toplum tarafından takdir görmüş, takdir kazanmış ve böylece yücelmiş ve gelişmiş bir kurum haline gelmiştir. Ahiliğin kavramlarındaki değişikliklerini son günlerde hepimiz izliyoruz. Esnaf ve Sanatkar Odaları veya belli başlı bazı kurumları ahiliğin günümüze kadar ulaşmasını sağlamışlardır. Ben bütün esnafımızın Ahilik Kültür Haftası'nı kutluyorum." diye konuştu.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'e Ahilik kaftanı giydirildi. Ardından Vali Taşkesen, vatandaşlara yemek ikram etti. Yaklaşık 4 bin kişiye yemek ikram edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber