HSYK: Bu saldırıyı gerçekleştiren kirli eller asla amacına ulaşamayacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bu saldırıyı gerçekleştiren kirli ellerin asla amacına ulaşamayacağını, hâkim ve Cumhuriyet savcılarını yıldıramayacağını bildirdi. Hâkim ve Cumhuriyet savcılarının görevlerinin gereği olarak her türlü güvenlik önlemlerinin en iyi şekilde sağlanması gerektiğinin bir kez daha ortaya çıktığını belirten HSYK, güvenliğinin sağlanması hususunda ilgili ve yetkili mercilerle temasların devam edeceği ve bu konunun hassasiyetle takip edileceğini vurguladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde fedakârca görev yapan Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un insanlıktan nasibini almamış kişilerce yapılan menfur bir saldırı sonrası, tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu hatırlatıldı.

"Acımızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalmaktadır. Ancak şunun bilinmesini isteriz ki; bu saldırıyı gerçekleştiren kirli eller asla amacına ulaşamayacak, Hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızı yıldıramayacaktır." denilen açıklamada, hukuk devleti ilkesinden taviz verilmeden, dün olduğu gibi bugün ve yarın da yılmadan, korkmadan adalet dağıtmaya devam edileceği kaydedildi.

"HAKİM VE CUMHURİYET SAVCILARININ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN İYİ ŞEKİLDE SAĞLANMALI"

Açıklamada, "Suçluların yargı önünde hesap vermesi için ellerinden geleni yapacak, daima vicdanlarının sesini dinleyerek 'Türk milleti adına' en doğru kararları vermeye devam edeceklerdir. Umuyoruz ki, bu ve benzeri olayların failleri, yine fedakarca görevlerini yapan kolluk görevlilerimizce en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecek ve hak ettikleri cezaları alacaklardır. Adalet; her yerde, her zaman ve her koşulda istisnasız bir şekilde herkesi ilgilendiren; yaşanması, korunması ve uğrunda her şeyin feda edilmesi gereken müstesna bir değerdir. Bir devlet yalnız adaletle ebedileşir ve adaletsizlikle yıkılır. Bu vesileyle, cennet vatan olan ülkemizin her köşesinde fedakârca adalet dağıtmaya çalışan hâkim ve Cumhuriyet savcılarımızın görevlerinin gereği olarak, her türlü güvenlik önlemlerinin en iyi şekilde sağlanması gerektiği de bir kez daha açıkça ortaya çıkmıştır. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu olarak, meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanması hususunda ilgili ve yetkili mercilerle temaslarımız devam edecek ve bu konu hassasiyetle takip edilecektir. Yargı camiası olarak, şehidimizin eşi ve çocuklarının bizlerin emaneti olduğu bilinciyle, yapılan bu kanlı saldırıyı nefretle ve şiddetle lanetliyor; bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin bir an önce alınacağı inancıyla, bir kez daha şehit meslektaşımız Murat Uzun'a ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, yargı camiasına ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber