İlk günde 2 bin turiste telefonla 'Manavgat'a hoşgeldiniz' denildi

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, cep telefonuyla 'Manavgat'a Hoşgeldiniz Projesi'ni uygulamaya koydu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin ilk gününde Antalya'ya gelen 2 bin turiste İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, İtalyanca ve Rusça olarak 'Manavgat'a hoş geldiniz' denilerek destinasyon bölgesindeki tarihi ve doğal güzellikler tanıtıldı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, hayata geçirdikleri proje ile Türkiye'ye tatile gelen 30 milyon turiste, hoşgeldiniz diyerek destinasyon bölgesinin tanıtımını yapacaklarını söyledi. Manavgat'ın 180 bin yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük destinasyonuna sahip olduğunu belirten Bulgurlu, turizm şehrini yıllık günü birlik 10 milyon, 4,5 milyon turistinden tatil yaptığını kaydetti.

Turistlere kendi dillerinde hoş geldiniz mesajıyla birlikte bölgedeki Side Antik Kent, Manavgat Şelalesi, Köprülü Kanyon Milli Park, Selge Antik Kent, Seleuekia Antik Kent, Oymapınar Barajı, Külliye Camii, Kargıhan, Apollon Tapınağı, Athena Tapınağı, Side Antik Tiyatro, Altınbeşik Mağarası, HZ. Cemal-üd-dini Seyyidi Ziyaretgahı ve Simoğlu Mağarası'nın tanıtımını yaptıklarını belirten Bulgurlu, turistlere kendi dillerinde bilgi mesajlarının tarihi arşiv niteliğinde olduğunu söyledi. Bulgurlu, "Amacımız ülkemize ve şehrimize gelen turistlere tarihi ve kültürel değerlerimizi en güzel şekilde tanıtmak. Turist rehberlerinin götürmediği ve bilgilendirmediğini yerleri mobil teknoloji imkanlarını kullanarak tanıtmak. İlk etapta 2 bin turiste 6 dilde turist Manavgat'a hoş geldiniz dedik. Dil sayısını 20'ye çıkarmak istiyoruz. Hedefimiz ülkemize gelen bütün turistler hoş geldiniz diyerek bölgemizi ve ülkemizi tanıtmak." diye konuştu. Bulgurlu, böyle bir uygulamayı Türkiye'de ilk defa Manavgat Kaymakamlığı'nın hayata geçirdiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber