Savcı, Ünlü'nün tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi

Kamuoyunda ?Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün de yargılandığı davada savcı tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tutuksuz sanıklar savunmalarını tamamladı. Avukatları, müvekkillerinin vareste tutulmalarını talep etti.

Tutuklu sanık Ahmet Mahmut Ünlü'nün avukatı, ekonomik bir çıkarın olmadığını, müvekkilinin itibarını kaybettiğini belirterek, ?Polisler ne amaçla izlemişlerle öyle yorumlamışlar. Burada suçlanan hiç bir suçla ilgisi yoktur. Mağdurlar bu mahkemede yalan beyanlarda bulunmuşlardır. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum. İddianamede mağdur olarak adı geçen ve Ahmet Mahmut Ünlü'den şikayetçi olan Faslı iki kadının talimatla duruşmalara getirilerek ifadelerinin alınmasını talep ediyoruz.? diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin daha önce Faslı kadınları Türkiye'ye getiren tutuklu sanık Barış Sezek'e, ?Faslıları getirebilir misin Barış?? diye sorması salonda gülüşmelere yol açtı.

Avukatların taleplerinin ardından Başkan Ekinci sanıklara bir şey söyleyip söylemeyeceklerini sordu. Söz verilen tutuklu sanık Ünlü, Arapça olarak ?Allah ne güzel vekildir' dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci'nin tutanağa geçeceğiz demesi üzerine Ünlü, Türkçe olarak, ?Allah ne güzel vekildir. Avukattan daha iyidir.? dedi. Salonda gülüşmelere neden olan bu diyalogdan sonra Ünlü, ?Önce Allah'tan sonra sizden tahliyemi talep ediyorum.? diye konuştu.

Tutuklu sanık Barış Sezek de bir hatasının olmadığını, her şeyin avukatları tarafından ispat edildiğini ileri sürdü. Sezek, ?10 aylık takip sürecinde telefonda kimse benden kız falan istememiştir. Bir fuhuş olması için bir telefon kaydı, para muhabbeti olması lazım. Telefon takiplerimizde bir şeyimiz yok. Tahliyemi talep ediyorum.? dedi.

Yazılı savunma verdiğini belirten Sezek, ?Burada söyleyemeyeceğim şeyleri yazılı. Siz heyet olarak göreceksiniz zaten. Orada hocamdan da özür diliyorum. Bana 12 bin lira verdi. Nefsime harcamışım. Yeri gelmişken hocaefendiden herkesin huzurunda özür diliyorum.? şeklinde konuştu.

Taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı Ufuk Ermertcan, tutuklu sanıklar hakkında suçun niteliği, mevcut delil durumu göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, taleplere ilişkin kararını açıklamak için duruşmaya arar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber