Romanya ve Alanya belediyeleri AB projelerinden birlikte yararlanmak istiyor

Romanya Belediyeler Birliği ve Alanya'nın belde belediyeleri işbirliği ve yerel yönetimlerin güçlendirilmesi toplantısı Alanya'da yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantının en büyük hedeflerinden biri de Avrupa Birliği (AB) projelerinden birlikte yararlanmak olduğu açıklandı.

Alanya'nın Türkler Belde Belediyesi'nin ev sahipliğinde Alaiye Resort Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florian Dudu, birlik üyesi belediyelerin yöneticileri, Alanya'daki bazı belde belediye başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Belediye hizmetlerini anlatmak, karşılıklı inceleme ve önerilerin konuşulduğu toplantı Türkiye, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan'ın üye olduğu birlik toplantıları her yıl birlik üyesi ülkelerde birer kez yapılıyor. Bu yıl 6'ncısı düzenlenen toplantıda, proje üretme, kentler arasında iş birliği yapmak, belediyelerin çalışmalarını incelemek amacıyla toplanıldı.

Toplantının yerel yönetimlerde tecrübe paylaşımı, işbirliği yaparak projeler üretmek amacında olduklarını belirten Romanya Belediyeler Birliği Başkanı Florran Dudu, AB projelerinden beraber faydalanabilmek amacıyla fikir alışverişinde bulunduklarını dile getirdi. Dudu, 2 ülke arasından siyasi ve ekonomik açıdan bir problem bulunmadığını, gelişmesi için çaba harcadıklarını söyledi.

Ev sahibi Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu, komşu ülke belediyeler arasında karşılıklı inceleme ve önerilerde bulunduklarını dile getirdi. Kentin tarihi, turistik ve ticaret olarak tanıtımını yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, belediye hizmetlerinin nasıl yürüdüğünü anlatıp önerilerde bulunduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber