Ankara Adliyesi'nin önünde Balyoz sanıklarına destek eylemi

İstanbul Silivri'de Balyoz kararı beklenirken, Ankara Adliyesi'nin önünde de sanıklara destek eylemi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir grup İşçi Parti'li ve sanık yakınları, mahkemenin saat 14.00'teki kararını bekledi, mahkeme karar için tekrar ara vermesi üzerine, grup sloganlar atarak dağıldı. İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Avukat Hasan Basri Özbey, yaptığı açıklamada, kararın biraz daha uzayacağını belirterek, herkesi yarın ilk meclisin önündeki eyleme davet etti.

Ankara Adliyesi'nin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, İstanbul'dan gelecek Balyoz Davası kararını bekledi. Ellerindeki Türk bayrakları ve İşçi Partisi'nin bayraklarıyla bir süre bekleyen grup, sık sık sanıklar lehine sloganlar attı. Daha sonra mahkemenin karar için tekrar ara vermesi üzerine grup adına İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Avukat Hasan Basri Özbey, bir açıklama yaparak, ?Silivri'de arkadaşlarla görüştük, 14.00'te açıklanması beklenen karar, 4 arkadaşın son sözlerinin alınmasından dolayı tekrar ara verildi.? dedi.

Kararın geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini savunan Özbey, şöyle konuştu: ?O başbakanlık koltuğunu işgal eden Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı çıktı, milletin gözünün içine baka baka daha oradaki belgeler ne ki bizde daha ne belgeler var diyerek, Türkiye tarihinin en büyük yalanlarından birisini daha söyledi. Erdoğan'ın bu konuşması, ben Türk ordusuna karşı yürütülen operasyonun başındayım. Türk ordusuna karşı yürütülen sahte belgelerle sahte delillerle bu uydurma CD'lerle yürütülen tertibin içindeyim açıklamasıydı. Şimdi kararı yazdılar ama açıklamaya yürekleri yetmiyor.?

Özbey, Türkiye Gençlik Birliği'nin Ulus'ta ilk mecliste yarın saat 14.00'te büyük bir eylemi olduğun hatırlatarak, herkesi oradaki eyleme davet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber