Girişimci kadınlar HÜRSİAD'da toplandı

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Kadın Girişimciler Başkanı Filiz Reis Çebi, kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınları tespit ederek öncelikle eğitim almalarını, ardından da işlerini kurmaları ve devam ettirebilmeleri için destek vereceklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın girişimcilerin desteklenmesine yönelik olarak HÜRSİAD'da başlatılan çalışmalar kapsamında bir toplantı düzenlendi. HÜRSİAD Kadın Girişimciler Başkanı Filiz Reis Çebi önderliğindeki toplantıda, kadın girişimciliğinin önemi ve bu konuda yapılabilecekler konuşuldu. Kadınların annelik ve ev hanımlığı dışında iş hayatında da var olması gerektiğini söyleyen Başkan Çebi, bunun için bir proje geliştirerek kadınları girişimciliğe yöneltmek ve desteklemek niyetinde olduklarını hatırlattı. Çebi, ?Öncelikle Ankara'yı dolaşıp bu konuda istekli kadınlarımızın eğitim almasını sağlayacak, işlerini kurmaları ve devam ettirebilmeleri için destek vereceğiz.? dedi.

"ÖNCE ERKEKLERİN EĞİTİLMESİ LAZIM"

Kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda erkeklerin de çaba sarf etmesi gerektiğini söyleyen Çebi, ?Çalışan kadın mutlu kadındır, mutlu kadın da etrafına mutluluk verir. Böylece aile hayatlarında da daha verimli olacakları inancındayız. Kadın girişimcilerin desteklenmesi konusunda erkeklerimize büyük görev düşüyor. Bu konuda erkeklerinde eğitilmesi gerekiyor. Kadınların sadece ev işleri ya da annelik yapmak zorunda olmadığı, hayatın müşterek olduğu ve bütün sorunların ortak çabalarla aşılacağı düşüncesi aktarılmalıdır. Güçlü erkeğin arkasında bir kadın olduğu gibi her güçlü kadının arkasında da bir erkek vardır. Beylere ?sen yapabilirsin, sana güveniyorum' demeyi öğretmeliyiz.? şeklinde konuştu.

"TÜM İMKANLARLA YANLARINDAYIZ"

Kadın girişimcileri desteklemek üzere dernek bünyesinde bir Ar-Ge birimi oluşturacaklarını da ifade eden Çebi, ?Bu birim, kadınlarımıza verebileceğimiz destekten, sorunların çözümüne kadar birçok konuda araştırma yapacak. Biz de bütün olanaklarımızı kullanarak, hayata geçirilmesini sağlayacağız. Diğer yandan Turgut Özal Üniversitesi ile ortak olarak başlattığımız, gençlere kariyer imkanları yaratılmasına yönelik yapılan çalışmaları, bir başlangıç olarak kabul ediyor ve girişimcilik konusunda birçok projeye imza atma niyetinde olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber