Jeotermal suyu dikkatli kullanmalıyız, sorumluluğu var

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'ın Türkiye'nin termal başkenti olduğunu belirterek, böylesine değerli bir jeotermale sahip olmanın büyük bir avantajı olduğu kadar sorumlulukları da olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği olağan toplantısı Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Balkanlıoğlu, ?Bu enerjiyi en verimli şekilde kullanmak, israfını önlemek ve akabinde geleceğimizi kontrol altına almak şarttır. Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Birliği olarak, jeotermal suyun birçok alanda kullanılması ve kullanılırken en verimli şekilde faydalanmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz.? dedi.

Afyonkarahisar da şu anda 26 tane kuyunun tam verimli ve birbiriyle entegre şeklinde hazır durumda olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, ?Tüm bu kuyulardan faydalanan şahıslar, hiçbir sorun yaşamadan termal su alabilecekler. Hem de daha ucuza ve sıcaklığı 90 derecede. Şehirde 12 bini konutu ısıtan AFJET şirketi bunu sağlamış durumda. Buradaki başarılı çalışmayı Ömer-Gecek-Gazlıgöl Termal Turizm Merkezleri Altyapı Hizmet Birliği ile yakalamayı hedefliyoruz.'' açıklamasını yaptı.

Vali Balkanlıoğlu'nun konuşmasının ardından toplantı gündeminde olan Gazlıgöl Termal Turizm Havzasında suyun tek elden dağıtılması projesi, Ömer-Gecek Termal Turizm Havzası'nda uygun görülecek yerlere yolcu otobüs duraklarının yapılması, 2013 mali yılı hazırlık bütçesi, 2013 mali yılı yatırım planı konuları görüşüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber