Prof. Dr. Kalabalık: Hukuk fakültelerinin eğitim süresi 5 yıla çıkarılmalı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, hukuk fakültelerinin eğitim süresinin yeterli olmadığını belirterek, sürenin 5 yıla çıkarılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Halil Kalabalık, yaptığı açıklamada, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından çok titiz bir inceleme sonrasında bu yıl SAÜ Hukuk Fakültesi'nde eğitime başladıklarını belirtti.

Prof. Dr. Kalabalık, Hukuk Fakültesi'nde ders programlarını çağdaş hukuka uygun şekilde düzenlediklerini, yeni hukuk dallarına çok fazla yer verdiklerini, Avrupa ve Amerika'daki hukuk fakültelerinin ders programlarından faydalandıklarını kaydetti. Artık hukuk fakültesi programlarının 4 yıla sığmadığını vurgulayan Kalabalık, bu konuda şu öneride bulundu: ?Hukuk fakültelerini 5 yıla çıkarılmalı, ya da 2 yıllık bir yüksek okuldan sonra bazı temel dersleri aldıktan sonra hukuk fakültesine başlatmamız gerekir.?

Öğrencilerin iyi bir hukukçu olarak yetiştirmek için çok yönlü, çağdaş bir hukuk anlayışının benimsenmesi gerektiğini söyleyen Kalabalık, ?Amacımız, Hukuk Fakültemizde ezberden uzak duran, hukuki sorunları ve uyuşmazlıkları aklın ve vicdanın terazisinde tartabilen gerçek hukukçuları yetiştirmektir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber