Karadağ: Kırsal alanda gelir düzeyini yükseltmemiz şart

Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadağ, bunun sağlanması için, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin destekleneceğini, gıda güvenliğinin güçlendirileceğini ve alternatif gelir kaynaklarının oluşturulacağını söyledi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında düzenlenen 'Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tanıtımı' konulu toplantı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yapıldı. Kooperatif ve birlik başkanları, şirket temsilcileri, muhtarlar ve çiftçilerin katıldığı toplantıda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, Erzincan'daki yatırımcıların söz konusu programa başvuru yapmalarını istedi.

Karadağ, Erzincan'da tarıma dayalı sanayinin gelişmesi, üretimin artırılması, rekabet düzeyinin artırılması için Erzincanlı girişimcilerin programdan en iyi şekilde yararlanmaları gerektiğini vurguladı. Karadağ, programdan faydalanmak isteyenlere her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Suhanver Yıldırım ise yatırımcılara proje hazırlanmasında İl Proje Yürütme Birimi'nin teknik olarak yardımcı olacağını bildirdi. Müracaat süresinin 2 Kasım 2012 tarihinde biteceğini hatırlatan Yıldırım, yatırımcıların projelerini eksiksiz ve tam olarak il müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğini ifade etti. Yıldırım, ayrıca yatırımcılardan projelerinin sürdürülebilir olmasını da söyledi.

Toplantının son bölümünde söz alan veteriner hekim Yafes Yalçınkaya tarafından katılımcılara programın işleyiş süreci hakkında bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber