Doğanyol yeni bir eğitim yuvasına kavuştu

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde Beşer Eğitim Kurumları tarafından hayırsever işadamlarının desteğiyle inşa edilen Özel Yeni Ümit Ortaöğrenim Öğrenci Yurdu törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende konuşan Milletvekili Ömer Faruk Öz, İslamiyet inancına göre insanlar için üç kişinin amel defterinin kapanmadığını belirtti. Bunların hayırlı bir evlat yetiştiren, öldükten sonra geride faydalanılacak bir ilim bırakan ve sadakai-cariye (devamlı kazandıran köprü, cami gibi eser) bırakan kişiler olduğuna işaret eden Öz, ?Biz bu öğrenim sezonunda 4+4+4 eğitim sistemini kazandırdık. Bundan sonrasında sivil toplum kuruluşları da destek olacak. Beşer Eğitim Kurumları vasıtasıyla daha önce yurt içi ve yurt dışında pek çok eğitim kurumunu gezdim. Burada Türkçenin öğretildiğini, milli manevi değerlerin gösterildiğini gördüm.? diye konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık ise en önemli yatırımın insana yapılan olduğunu dile getirdi. Türkiye ve yurt dışında açılan özel okullarda önemli bir hizmetin yerine getirildiğinin altını çizen Çalık, ?Her gittiğiniz ülkede bu okullarla karşılaşıyorsunuz. Bu eğitim kurumlarında rengi, dili, dini farklı çocuklar Türkçe öğreniyor ve konuşuyorlar. Dinimizi öğreniyorlar. Bununla birlikte güzel yapıları oraya kazandırıyorlar. Doğanyol'daki yurdumuz adı gibi ilçeye yeni ümitler kazandıracaktır. Buraya bir de kız yurdu gerekiyor. İnşallah bunun için biz de girişimlere başlayalım.? şeklinde konuştu.

Kaymakam Bünyamin Kuş da açılışı yapılan yurt binası ile geleceğe yönelik önemli bir yatırım yapıldığını, burada yeni Turgut Özallar yetişebileceğine inandığını belirtti. Belediye Başkanı Recep Gülbey, hayırsever işadamlarınnın desteğiyle yapılan yurdun yapımını desteklediklerini, bu tür yatırımların sürmesi için aynı gayretle çalışacaklarını belirtti.

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Eyyüp Doğan, en iyi, uzun vadeli, en kalıcı yatırımın, insan yetiştirmek için yapılan eğitim yatırımları olduğunu söyledi. Doğan, önümüzdeki aylarda Battalgazi, Darende, Akçadağ, kent merkezinde 7 -8 eğitim yuvasını açacaklarını kaydetti.

Tören sonunda yurdun yapımına katkılar sunan hayırsever işadamları Taner Şeker, Ensar Şeker ve Mustafa Şeker'e plaket verildi. Plaket takdimi sonrası kurban kesilerek yurt binası hizmete açıldı. Protokol üyeleri yurdu gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılış törenine AK Parti Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Kaymakam Bünyamin Kuş, Belediye Başkanı Recep Gülbey, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber