Bursa Evde Sağlık Hizmetleri'nden 2 yılda 8 bin 207 vatandaş yararlandı

Bursa'da Eylül 2010'da kurulan Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nden, 2 yılda 8 bin 207 vatandaş sağlık hizmeti aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, il genelinde Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ne bağlı 25 birimde 130 gönüllü personelin görev aldığını belirtti. Harput, halen 4 bin 500 vatandaşın yararlandığı merkezin yatağa tam bağımlı hastaların yanı sıra terminal dönem kanser hastaları, ileri derece KOAH hastaları, yeni doğan sarılığı olan bebekler ile SSPE (Subakut sklerozan panensefalit) hastalarına hizmet verdiğini hatırlattı.

Vali Harput, ?Sosyal devlet anlayışımızın en güzel örneklerinden biri olan bu birimlerde görevli arkadaşlarımız; ihtiyacı olan vatandaşlarımızın muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarını evde yapıyorlar. Yine evde bakımını yaptıkları hastalara ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek veriyorlar.? dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Bursa'da 14 Eylül 2010'da Sağlık İl Müdürlüğü'nün bünyesinde faaliyete geçirilen ve 10 Nisan 2012'de de Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün sorumluluğuna devredilen Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi, başvuruları 444 38 33 nolu telefondan kabul ediyor.

Merkeze gelen çağrılar, personel tarafından değerlendiriliyor ve görüşmeler otomatik olarak kayıt altına alınıyor.

Mesai saatleri içinde randevulu sisteme göre hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi, Bursa genelindeki tüm evde sağlık hizmetleri birimleri, toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezi ve aile hekimleri ile koordineli çalışıyor. Merkez, acil hastalara hizmet vermekte olup, bu konuda 112 Acil Servis'e yönlendirme yapıyor.

Öte yandan, Bursa Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ne bağlı birimler kentteki 24 hastanede faaliyet gösteriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber