UÜ'lü öğrencilerden 'Ne Yersen O'sun' projesi

'Ne Yersen O'sun' projesi kapsamında Uludağ Üniversitesi öğrencileri Avrupalı gençlerle buluşuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından obeziteye dikkat çekmek için için hazırlanan proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans'nın hibe yardımıyla uygulanıyor.

Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Avrupa Birliği Proje Atölyesi, ilk projesini uygulamaya koyuyor. Avrupa Birliği'nin Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında yer alan ve yaklaşık 20 bin euroluk bütçesi AB Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından karşılanan YouAreWhatYouEat (Ne Yersen O'sun) projesi UÜ'lü öğrenciler tarafından ilk kez uygulanacak. Proje, 10 gün boyunca Bulgaristan, Romanya, İtalya, Hırvatistan ve Litvanya'dan gelecek 25 katılımcı gençle Bursa'da gerçekleşecek.

UÜ'lü gençler, bu projeyle Türkiye'de ve tüm dünyada giderek artan obezite sorununa dikkat çekmeyi hedefliyor. Proje süresince obeziteyi önleme ve daha sağlıklı bir yaşam için yapılabilecekler tartışılacak. Ayrıca dış mekânlarda yapılacak spor aktiviteleri, meyve toplama ve dağıtma etkinliği gerçekleşecek.

Bursa merkezde gerçekleşecek beden kitle indeksi hesaplaması gibi aktivitelerle Bursa halkının obezite konusundaki duyarlılıkları artırılmaya çalışılacak.

Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü'nce de desteklenen proje kapsamında 5 ayrı ülkeden gelen gençler, Uludağ Üniversitesi'nin de öğrencileriyle birlikte çeşitli etkinliklere katılacak. Bu kapsamda bisiklet binip, yoğurt mayalamayı öğrenecek öğrenciler, daha hareketli bir yaşam için ?obeziteden kaçış koşusu' düzenleyecek.

Ayrıca yöresel yemekler hazırlayıp ?bir tencere kültür' çalışma temasıyla obezite sorununun önemini anlatacak. Gençlerin aynı malzemelerle kendi yörelerine ait yemekleri hazırlamasıyla ilgili çalışma İnoksan Mutfak Akademi'de gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber