Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin yeni sakinleri foklar, gösterileriyle büyüledi

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin yeni sakinleri olan fok balıklarının gösterileri ziyaretçileri büyüledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seyircilerin heyecandan ayakta izlediği gösteride fokların bakıcılarını öpmesi büyük alkış aldı.

Uruguay'dan getirilen 3 fok balığının Meksikalı eğitmenleri eşliğinde sergiledikleri birbirinden ilginç hareketler, ziyaretçiler tarafından ilgiyle izlendi.

Fok balıklarının yoğun ilgiyle karşılanan ilk gösterisi öncesinde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Şehirlerin marka değerleri ekonomik gelişmelerinin ötesinde insanların yaşamlarının kalitesi ve sosyal etkinlikleriyle ölçülüyor. Biz de marka değerimizi arttırmak için sürekli yeni çalışmalar sergiliyoruz." dedi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nin Türkiye'de birinci Avrupa'da da 3. sırada olduğunu hatırlatan Güzelbey, "Burada hayvan çeşitliliği sürekli arttırıyoruz. Son olarak da büyük uğraşlar sonucunda 3 fok balığı getirdik. Burada gelen ziyaretçilere yönelik gösteriler gerçekleştirecekler. Bu da yıllık 1 milyonu aşan ziyaretçi sayımızın daha da artmasına katkıda bulunacak." diye konuştu.

Güzelbey'in konuşmasının ardından yüzlerce vatandaşın saatler öncesinden gelerek beklediği fok balıklarının gösterisi başladı. Meksikalı eğitmenlerinin verdikleri komutlar eşliğinden birbirinden ilginç hareketler sergileyen fokların, müzik aletleriyle yaptıkları oyunlar ve şarkılara eşlik etmeleri yoğun alkış aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber