İşçiler AK Parti Muş il binası önünde açıklama yaptı

Yol-İş Sendikası Muş Şubesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce sendikasız ve güvencesiz çalıştırıldığı iddia edilen işçilerin hukuki durumlarına ilişkin Ak Parti il binası önünde basın açıklaması yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ak Parti Muş İl Başkanlığı önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklamayı okuyan Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Cengiz Demirel, Türkiye Yol-İş Sendikası'nın örgütlü bulunduğu Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde yıllardır taşeron aracılığıyla çalıştırılan yaklaşık 6 bin 500 işçi bulunduğunu, bu işçilerin sendikaya üye olmasının ardından, şube olarak Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine Ankara İş Mahkemesi'ne 6 bin 411 dava açtıklarını söyledi. Açılan davalardan 4 bin 593'ünün lehlerine sonuçlandığını ifade eden Demirel, "Davacı işçilerin Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışmaya başladıkları ilk günden itibaren genel müdürlüğün işçisi oldukları yargı kararıyla tespit edilmiştir. Bu kararlardan 4 bin 116'sı Yargıtay'da onanıp kesinleşmiştir. Diğer davalar ise devam etmektedir" diye konuştu.

Demirel, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bazı Büyükşehir Belediyelerinin sınırlarının değiştirilmesi ile 13 ilde Büyükşehir Belediyesi kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında tasarı taslağı ile ilgilidir. Tasarı Taslağı milyonlarca yurttaşımız ile birlikte on binlerce çalışanı da ilgilendirmektedir. Bu nedenle Tasarıya ilişkin görüş, öneri ve endişelerimizi paylaşmayı gereği olarak görüyoruz. Bilindiği gibi; 2005 yılında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatılırken Sayın Başbakanımız kamuoyuna; "Amacımız köye ve köylüye daha hızlı ulaşmak, bu nedenle yerel yönetimleri güçlü kılmak İstiyoruz. İl Özel İdarelerine devredilen isçilerin sadece işvereni değişecek bununun dışında başka bir sorun yaşamayacaklar kefili benim" diye söz vermişti. Buna rağmen 6111 sayılı Torba Kanunu ile işçiler yerlerinden edilmiş, işyerleri değiştirilmiş, yurtları-yuvalarından edilmiş, başka şehirlere nakledilmiştir. Bugün önerilen bu Yasa Tasarısı ise, çeşitli sakıncaları da içermektedir. "

Açıklamanın ardından sendika üyeleri olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber