Saldırı, BDP'nin yol güvenliğini sağlamaya çalışan askeri konvoya yapılmış

Bitlis-Güroymak kara yolunda, menfeze döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis-Güroymak kara yolunun Aşağı Kolbaşı köyü civarında, sabah saat 10.00 sıralarında menfeze döşenen patlayıcının, BDP Bitlis İl Başkanlığı'nın il kongresine katılmak üzere ilde bulunan Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve ekibinin yol güvenliğini sağlamaya çalışan askeri konvoya yönelik olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "23.09.2012 Pazar günü (bugün) saat 11.30 sıralarında, Güroymak ilçemizde Güroymak Belediyesi tarafından, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenecek olan park açılışı ve konser programında emniyet tedbiri almak üzere görev alan askeri araçların geçişi sırasında, Güroymak-Bitlis kara yolunda mayın patlaması meydana gelmiştir. Olayda ölen ya da yaralanan olmamıştır.? denildi.

Ayrıca, patlamanın geçen yıl 5 polis memuru ve aynı aileden 6 sivilin hayatını kaybetmesine neden olan patlamanın olduğu menfezde meydana geldiği öğrenildi.

BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın geçişinden birkaç saat önce gerçekleştirilen patlama akıllarda soru işaretleri bırakırken, Bitlis'te il kongresinden sonra Demirtaş'ın patlanmanın meydan geldiği karayolundan geçerek Güroymak ilçesini ziyaret edeceği belirtildi.

Öte yandan, bölgede geniş çaplı operasyon başlatılırken, Bitlis-Güroymak ve Tatvan-Güroymak yolu trafiğe açıldı. Bölgede geniş çaplı operasyon devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber