8 bin fincanlık dünyanın en büyük cezvesinden kahve içtiler

Bursa Kent Meydanı'nda vatandaşlara rekortmen cezve ile yapılan Bosna kahvesi ikram edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir Boşnak firma tarafından bakırdan yapılan 124 santimetre yüksekliğinde, 95 santimetre çapında ve 800 litre su kapasiteli cezve, 2004 yılında ?dünyanın en büyük kahve cezvesi' unvanıyla 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Cezvede 8 bin fincanlık kahve yapılabiliyor. Bosna'da faaliyet gösteren yardım kuruluşu ?Islamic Relief', sekiz belediyenin yardımıyla rekortmen cezveyi Bursa'da hem sergiliyor, hem de Boşnak yetimler için yardım topluyor.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Kent Meydanı'na kurulan dev fincana önce su, yaklaşık iki saat sonra kahve konuldu. Cezve vatandaşların ilgisini çekti. Bazı vatandaşlar, ilk kez gördükleri cezve ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Cezveyi inceleyen vatandaşlar, ?Çok orijinal olmuş. Emeği geçenleri kutluyoruz. Kahve Osmanlı'dan gelen bir geleneğimiz. Böylece hem geleneğimiz yaşatılıyor hem de Boşnak yetimlere yardım toplanıyor.? diye konuştu. Uzun uğraşlar sonucu hazırlanan kahveler vatandaşlara ücretsiz olarak ikram edildi.

Islamic Relief Müdürü Velija Semir Kukuruzovic, yardım vakfının 20 yıldır Bosna'da insaniyetperverliğin gelişmesi için hizmet verdiğini söyledi. Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş cezveile vatandaşlara ücretsiz Türk kahvesi ikram ettiklerini belirten Kukuruzovic, ?Bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. 5 Ekim'de sona erecek organizasyon kapsamında Bayrampaşa, Pendik, Ümraniye, Altınova, İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Bursa'da dev cezve ile kahve yapacağız.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber