Büyükanneden torununun eşine böbrek

Antalya'da, 72 yaşındaki bir büyükanne, bir yıldır diyalize giren torununun eşine böbreğini bağışladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki 3 çocuk annesi Dilek Ertuğrul'a, 8 yıl önceki ilk doğumunun ardından böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. 8 yıldır ilaç tedavisi yapılan Dilek Ertuğrul, rahatsızlığına rağmen ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Ertuğrul, bir yıl önce doğan çocuğu 40 günlükken fenalaşıp hastaneye kaldırıldı. Böbrekleri iflas eden Ertuğrul, yaklaşık 1 yıldır diyalize giriyordu. Diyaliz mahkumu olan anne Ertuğrul diğer taraftan Erciyes Üniversitesi Semiha Kibar Organ Nakli ve Diyaliz Hastanesi'nde kadavradan nakil listesine yazıldı. Aradan geçen süre zarfında kadavra çıkmayınca canlı vericiden nakil olmaya karar verildi. Dilek Ertuğrul'un eşinin büyükannesi 72 yaşındaki Hatice Altıparmak, kendini çok sağlıklı hissettiğini ve böbreğini vermek istediğini söyledi.

Aile yaptıkları araştırma sonucunda nakil olmak üzere Medical Park Antalya Hastanesi'ne geldi. Doku örneklerinin alınmasının ardından nakil için bir sakıncanın olmadığı belirlendi. Operasyon Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Dilek Ertuğrul, şöyle konuştu: "Diyaliz süresince çok halsiz oluyor ve çocuklarıma yeteri kadar zaman ayıramıyordum. Bana böbreğini bağışlayan anneannemize sonsuz teşekkür ediyoruz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Hem aileme hem bana hem çocuklarıma büyük bir mutluluk yaşattı."

9 çocuk annesi büyükanne Hatice Bayraktar da organ naklinin yaşının olmadığını ifade ederek, "Ben hasta olsam eminim onlarda böbreğini bağışlardı. Bağış yapmak için bir an düşünmedim bile. Onların çocukları ile mutlu bir yuvasının olması benim en büyük mutluluğumdur" diye konuştu. - Antalya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber