Çanta hırsızları, son işlerinde yakalandılar

Kocaeli'de değişik tarihlerde, değişik noktalardan çanta ve cüzdan çaldığı öne sürülen iki bayan, son işlerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'de farklı tarihlerde değişik noktalardan yankesicilik suretiyle çanta ve cüzdan çaldıkları belirlenen E.S ve B.G isimli bayanlar, Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, E.S. ve B.G. isimli iki bayan, önceki gün İzmit merkezinde bir giyim mağazasındaki bir müşterinin çantasını çalarak kayıplara karıştı. Çantasının çalındığını fark eden kadın durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelerek iş yerindeki kamera kayırlarını inceleyen Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şahısların kimliğini tespit etti.

Kimliği tespit edilen ve daha önce 4 ayrı iş yerinde yankesicilik yaparak alışveriş yapan bayanların dalgınlıklarından faydalanarak çantalarını ve paralarını çaldıkları belirlenen E.S ve B.G isimli bayanlar kısa sürede yakalandı. Şimdiye kadar bin lira para ve cep telefonu çalan 2 bayan adliyeye sevk edilirken, görüntü almak isteyen basın mensupları şahısların yakınları tarafından görüntü alınmaması için baskı görüp tehdit edildi. Bayanların eşleri olan şahıslar, "Burayı mezbaha çeviririz, ne polis ne jandarma kimse sizi elimizden alamaz" şeklinde basın mensuplarına saldırmaya kalktı. Basın mensupları, yeterli önlem olmadığı ve güvenlikleri sağlanmadığı için görevlerini yapamadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber