Adaylar, garantili bir iş için KPSS'ye giriyor/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 07:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda çalışmayı hedefleyen ortaöğretim mezunları dün Kamu Personel Seçme Sınavı'nda(KPSS) ter döktü. İki saat süren sınava katılım yüksekti. Sınava giren adaylar neden devlet memuru olmak istediklerini Milliyet'e anlattı.

* Rabia Yılmaz (20): Yıdız Teknik meslek lisesi'nden yeni mezun oldum. Bekarım. Devlet memuru olup işimi garantiye almak istiyorum.

* Sultan Gazi (26): Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü bitirdim. Bekarım. Düzgün bir iş olduğu için memur olmak istiyorum. Şu an kültür sanat evinde çalışıyorum. Herhangi bir KPSS kursuna gitmedim.

* Neslihan Türkmen (28): Antalya Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun oldum. Yurtdışında çalıştım. Şu an çalışmıyorum. 6 aydır işsizim. Sınava kendimi deneme amaçlı giriyorum. hiçbir KPSS hazırlığım yok. Üniversite sınavına bile hazırlanmadım. Bekarım.

* Erman Yaver (25): Özel sektörde bilgi işlem bölümünde asistanlık yapıyorum. Bekarım. Garantili bir mesleğimin olmasını istediğim için sınava giriyorum. Kursa gitmedim.

* Kübra Gencer (20): Bir Tekstil firmasında tasarımcı olarak çalışıyorum. Hayat standartlarımı yükseltmek için sınava giriyorum. Garantili meslek olduğu için.

* Kasım Yılmaz (27): Özel sektörde kasiyerlik yapıyorum. İleride bir umudumun olması için, kendimi kurtarmak için sınava giriyorum. Bekarım.

* Mustafa Çakal (25): 2006 yılında Gültepe Tesviye Meslek Lisesinden mezun oldum. Yapı Kredi Genel Müdürlüğünde güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Kursa gitmedim. Devlet memuru olmak için sınava giriyorum.

* Evin Ekinci (20): Bekarım. Zihinsel engellilere eğitim veriyorum. Daha rahat olmak için KPSS'ye giriyorum.

AYŞE SORUCU İstanbul

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber