Okul kantinlerine sıkı denetim

Bursa'da yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde de denetimlere başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince uygulamaya konulan denetimler ile okul kantinlerinin ilgili mevzuat hükümlerine uygunlukları sağlanarak, olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda yapılan denetimlerde; okul kantinleri hijyen şartları açısından kontrol edilerek kantin çalışanlarının iş kıyafetleri ve kişisel temizlikleri de gözden geçiriliyor. Bunun yanısıra işyeri sahiplerine güvenli gıda satışı ile ilgili olarak taşıdıkları sorumluluklar hatırlatılarak kurallara titizlikle uymaları konusunda uyarılar yapılıyor.

Ayrıca işletmeler, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu 'Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik' gereği kayıt numarası almaları konusunda bilgilendiriliyor.

Konu hakkında bilgi veren Bursa İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, okul kantinlerinin ilgili mevzuat kapsamında yıllık denetimden geçirildiğini belirterek, "Okul kantinleri yıllık denetim programı kapsamında sürekli olarak denetlenecek. Halkımız yaşanan olumsuzlukları ve şikayetlerini Alo Gıda 174 hattını arayarak iletebilecek. Halkımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber