Vanlı depremzede Geray kardeşler İzmir'de okula başladı

Geçen yılki Van depreminde hayatını kaybeden Yunus Geray'ın ablası Sibel ve küçük kardeşi Mehmet, İzmir'de yeni okullarına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Ticaret Borsası (İTB)'nın eğitim masraflarını üstlendiği iki kardeşten Sibel Geray Cumhuriyet Nevvar-Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne, Mehmet Geray ise İzmir Türk Koleji'ne devam edecek.

Geçen hafta babaları Yusuf Geray'la birlikte İzmir'e gelen Sibel ve Mehmet, Vali Cahit Kıraç'ın himayesinde ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla zaman kaybetmeden okula başladı. Sibel devlet okuluna yerleştirilirken Mehmet, işadamı Oğuz Tatış'ın sahibi olduğu koleje burslu kaydedildi. Baba Geray, ilk gün çocuklarıyla birlikte okullarına gitti ve okumalarını tembihleyerek öğretmenlerine teslim etti. Geray kardeşler de gösterilen ilgi için bütün İzmir'e teşekkür ederek, "Valimiz Sayın Kıraç, bize babacan bir tavırla sahip çıktı. Oğuz Tatış Bey, Mehmet'e burs sağladı. İTB, depremden sonra bağladığı eğitim bursunu okul hayatımızın sonuna kadar devam ettirecek. İzmir bizim için yeni bir hayata açılan kapı oldu." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber